Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

AI & dataanalys

Med expertis inom dataanalys och ansvarsfull AI-användning hjälper våra konsulter dig med att utveckla din verksamhet, skapa innovativa tjänster och säkerställa en mer datadriven affärsmodell.

""

Transformera din verksamhet med AI & dataanalys

Ligg steget före konkurrenterna

Våra experter hjälper dig att utnyttja datadrivna insikter och avancerad analys för att alltid vara ett steg före dina konkurrenter, vilket ger dig en tydlig konkurrensfördel.

Skräddarsydda AI-lösningar

Vi utvecklar och implementerar AI-lösningar som är anpassade efter dina affärsmål, vilket säkerställer önskad effekt och hållbar tillväxt.

Automatisering & optimering

Genom att effektivisera och automatisera dina affärsprocesser, hjälper vi dig att öka produktiviteten och fokusera på innovation och strategisk utveckling.

Förutse trender och minimera risker

Med hjälp av prediktiv analys och avancerade algoritmer identifierar vi framtida trender och potentiella risker, vilket ger dig möjlighet att agera proaktivt och säkerställa långsiktig framgång.

Ansvarsfull AI-användning

Våra jurister & säkerhetsspecialister säkerställer att din AI-användning är ansvarsfull

Med våra specialister inom digital juridik och cybersäkerhet leder vi vägen inom användningen av AI på ett ansvarsfullt sätt – där du har kontroll över riskerna. Tillsammans ser vi till att införandet av AI inte bara är innovativt och effektivt, utan också i överensstämmelse med lagstiftning som t ex GDPR eller AI-förordningen.

AI med trygghet & efterlevnad

Vår metod för införande av generativ AI hjälper din organisation att navigera genom den komplexa världen av AI. Du behöver ha kontroll över vilka data som används, men även hindra dataläckage och minska säkerhetsrisker. Vi fokuserar på att analysera förutsättningar, implementera lösningar och kontinuerligt övervaka och förbättra användningen av AI för att säkerställa framgångsrika resultat. Vi hjälper dig med bland annat:

  • Analys av förutsättningar, inklusive verksamhetens behov och mål, legala krav så som GDPR, risker och sårbarheter.
  • Införande och implementation av policydokument, tekniska designlösningar, behörighetsstruktur samt utbildningar inom AI.
  • Uppföljning och ständiga förbättringar genom uppföljning av behov, cybersäkerhet, efterlevnad av lagar och implementering av förbättringar.

Lösningar vi tagit fram inom AI & dataanalys:

Slide 1 of 6

Tjänster vi levererar inom AI & datadriven affärsverksamhet:

Hållbara och inkluderande AI-lösningar

Vi erbjuder innovativa lösningar som både driver din verksamhets teknologiska framgång och bidrar till en hållbar och rättvis framtid.

Med energieffektiva algoritmer och optimerade AI modeller hjälper vi våra kunder att optimera sina kostnader och minska sin miljöpåverkan, samtidigt som vi säkerställer rättvisa och ansvarstagande AI-lösningar som stärker relationen med dina kunder och investerare. För att främja inkludering och ett rättvist samhälle utvecklar vi inkluderande AI-lösningar där alla får dra nytta av innovationens framsteg.

Varför Knowit?

Ledande expertis

Med vår gedigna kunskap och erfarenhet inom AI och dataanalys, får du hjälp av ledande experter inom området.

Innovativa AI-lösningar

Med högkvalitativa och innovativa lösningar hjälper vi dig att ligga steget före dina konkurrenter.

Lösningar för framtiden

Våra konsulter levererar hållbara och innovativa lösningar som bidrar till högt affärsvärde för våra kunder.

Vi behärskar verktygen & teknikerna

Vi hittar teknologin som bäst uppfyller affärs- och hållbarhetsmål, kombinerar flera eller utvecklar befintlig – med certifierad kvalitet och säkerhet. Kärnan i vår expertis:

  • Power BI
  • SAS
  • Tableau
  • dbt
  • Databricks
  • Snowflake
  • Microsoft Fabric

Våra partners

Vi är stolta samarbetspartners med några av de ledande företagen i världen inom AI & data. Tillsammans levererar vi relevanta, träffsäkra och skräddarsydda lösningar till våra kunder.

Vi samarbetar med ledande partners

Efter arbetet har vi en tydligare bild av hur vi som ledningsgrupp ska förhålla oss till GenAI. Inom vissa områden har vi redan varit snabba att ställa om, skillnaden efter samarbetet med Knowit är att vi har en grund på plats för att förhålla oss till utvecklingen över tid.


Elisabeth Beskow, VD

DNB Sverige

Hur datadriven är ditt företag?

Ett datadrivet arbetssätt innebär helt nya möjligheter och förutsättningar för din verksamhet. Ta reda på var du och ditt företag befinner er idag och hur ni går vidare, gör testet genom att klicka på länken.

Ta reda på om ni är en datadriven organisation här

Testa innovationskraften

Ta reda på verksamhetens innovationskraft och få smarta insikter om ni kan bli mer innovativa. Vårt test gör du kostnadsfritt, samtidigt som du får tips kring hur ni kan jobba vidare med ert innovationsarbete.

Gör innovationstestet och få smarta tips!

Vill du ta datadrivna beslut?

Då ska du ladda ner vår Guide – Competitive Advantage through Analytics & AI. Här har vi samlat nära 50 frågeställningar för just din bransch så att du och din verksamhet får de konkurrensfördelar inom Analytics & AI som du behöver. 

Ladda ner AI-guiden kostnadsfritt

Så lyckas du och ditt företag med AI

AI gör det möjligt för dig att förstå dina kunder bättre genom att förutsäga deras behov och önskemål i ett tidigt skede. Något som ger din verksamhet en bra möjlighet att anpassa produkter och tjänster på ett optimalt sätt, vilket i sin tur ger i nöjda kunder, högre lönsamhet och konkurrensfördelar.

Våra tips om hur du och ditt företag lyckas med AI

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig?

Skicka ett meddelande så kontaktar vi dig.

Frågor och svar inom AI & dataanalys