Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

AI & DATAANALYS

Analytics & Business Intelligence

Genom att omvandla komplexa data till tydliga, handlingsbara insikter, kan vi med analytics och business intelligence (BI) ge dig snabbare och mer informerade beslut som driver tillväxt och innovation. Våra konsulter hjälper dig öka effektiviteten, förutse marknadstrender och ta din verksamhet till nya höjder med rätt analytics- och BI-lösningar. Din data har aldrig varit mer värdefull.

Knowitkollegor på huvudkontoret i Stockholm.

Lyft verksamheten med oss som din partner inom analytics

Med oss som din partner inom analytics drar du nytta av vår erfarenhet, expertis och kundfokus för att skapa värdefulla insikter och förbättra beslutsfattandet i din verksamhet.

Seniora konsulter inom analytics och BI med lång erfarenhet

Vi har lång erfarenhet inom analytics och business intelligence och har framgångsrikt levererat lösningar till företag i olika branscher. Med oss som din partner får du marknadsledande strategier och lösningar som är skräddarsydda för ditt företags specifika krav.

Skräddarsydda lösningar och nära samarbete

Du får innovativa och anpassade lösningar inom såväl analytics som BI som är utformade för att adressera och lösa dina affärsutmaningar. Vi arbetar nära ditt team för att säkerställa att lösningarna integreras sömlöst i din verksamhet.

Datadriven affärsinsikt

För att du ska kunna öka effektiviteten och konkurrenskraften, omvandlar vi din komplexa data till tydliga och handlingsbara insikter så du kan fatta mer datadrivna, informerade och snabbare affärsbeslut.

Långa kundrelationer och kunden i centrum

Vårt engagemang för kvalitet, transparens och långsiktiga relationer innebär att vi är fokuserade på din framgång och tillväxt. Vi har många långa samarbeten med kunder som pågått under flera år där vi bland annat genom att vi tar helhetsansvar för att vidareutveckla och förvalta våra kunders analysplattformar.

Kontinuerlig support och utbildning

Vi erbjuder dig löpande support och utbildning vid behov, så att du kan säkerställa att dina team får ut maximalt av lösningarna vi tar fram till dig. Genom att utveckla din interna kompetens inom analytics säkerställer vi hållbara resultat och långsiktig framgång.

Exempel på områden vi stöttar kunder inom:

Myndigheter

Analys av kommunala byggnader kan visa på underutnyttjade lokaler. Genom att konsolidera dessa kan kommunen minska driftskostnader, förbättra resursutnyttjandet och minska energiförbrukning.

B2B-företag

Försäljningsdata identifierar långsamt säljande produkter. Företaget justerar inköp, vilket minskar lagerkostnader och förbättrar kassaflödet.

Produktföretag

Att använda analys av data inom supply chain management gör det möjligt att avslöja dyra leverantörer. Genom att byta till mer kostnadseffektiva leverantörer kan företag sänka materialkostnader, minska koldioxidavtryck samt öka marginalerna.

Detaljhandel

Analys av kunddata kan identifiera kampanjer som inte genererar försäljning. Genom att fokusera på mer effektiva kampanjer kan butiken öka intäkterna och minska marknadsföringskostnaderna.

Hälso- och sjukvård

Dataanalys kan påvisa ineffektiva vårdprocesser. Genom att omstrukturera dessa processer kan sjukhuset minska väntetider och sänka driftskostnaderna.

Bank & finans

Analys av kunddata kan hjälpa till att avslöja olönsamma kontotyper. Genom att ändra villkoren eller avveckla dessa kontotyper kan banken förbättra lönsamheten.

Lösningar vi tagit fram inom analytics & business intelligence:

Slide 1 of 3

Tjänster vi levererar inom analytics & BI:

Plattformar & verktyg

Vi har certifierade experter på alla de ledande plattformarna och verktygen inom analytics, och vi stöttar dig inom det mesta som exempelvis verktygsval, expertstöd och utbildning.

Genom våra långa samarbeten med ledande partners inom analytics kan du vara säker på att du får det du behöver.

Se alla våra partners här

Vår ambition är att etablera en ny världsstandard för gruvdrift och att göra LKAB till världens mest hållbara gruvbolag. En del av detta är att bygga en datakultur och se till att vi har en dataplattform som möjliggör transformationen. Allting vi gör kopplat till data bidrar till att vi kan följa upp våra hållbarhetsmål.


Daniel Nordvall, Group Manager Data & Analytics

LKAB.

Varför Knowit?

Lång erfarenhet inom analytics

Våra seniora konsulter har lång erfarenhet inom analytics och BI, vilket garanterar djupgående kunskap och insiktsfull expertis.

Brett utbud av tjänster

Från Data Warehousing och Dataintegration till avancerad dataanalys och visualisering – vi har ett komplett spektrum av tjänster inom Analytics.

Långvariga kundrelationer

Vi är stolta över våra långvariga kundrelationer och ser varje nytt partnerskap som en möjlighet att skapa något enastående. Kvalitet, transparens och resultat är det vi strävar mot.

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig?

Skicka ett meddelande så kontaktar vi dig.

Frågor och svar inom Analytics & BI

Vill du jobba som konsult inom analytics hos oss på Knowit?

Är du intresserad av att jobba med analytics och göra skillnad för våra kunder tillsammans med oss?

Hitta ditt nya jobb och ansök idag