Vi som jobbar på Knowit

Möt några av våra kollegor

EVP Grow, make a difference, together

Hur är det att jobba på Knowit?

På Knowit är vi konsulter och vår vardag ständigt rörlig med olika typer av kunduppdrag. Vi löser kreativa och utmanande uppdrag i samarbete med våra kunder såväl som kollegor. Vi har också centrala funktioner som arbetar för att möjliggöra effektiva och lönsamma affärer och arbetssätt.

Att vara konsult hos oss ser olika ut, vi kan arbeta i team, självständigt i egna uppdrag, som byrå och resurs. Nedan delar våra medarbetare hur det är att arbeta på Knowit i olika yrkesroller.

Lara berättar om att jobba på Knowit

Att vara tjej och jobba inom it

Lara, Nina och Emma berättar om sina upplevelser av att jobba på Knowit. Hur tar man sig fram som tjej i IT-branschen och förverkligar sina mål? Och är gaming bara av ondo?

 

Lotta, utvecklare inom CRM

– Jag jobbar med Microsoft Power Platform och Azure. Mestadels fokuserar jag på Customer Relationship Management-system (CRM), men på senare tid har jag även suttit en del med integrationer i Azure. För mig är det viktigt att känna mig utmanad och att lära mig nya saker, något jag verkligen får på Knowit! Vi är dessutom ett bra gäng, där alla har olika bakgrund som har väldigt kul ihop.

Arbetsveckorna varierar beroende på projekt och projektfas. Vissa veckor är lite mer intensiva än andra, men gemensamt är mycket flexibilitet i arbetet. De dagar som jag känner att jag behöver utveckla i lugn och ro brukar jag jobba hemifrån och från kontoret de dagar jag har mycket möten. Under våren har vi i Malmö haft lunchseminarium en gång i veckan med fokus på Sustainable Tech. Det har varit väldigt intressant, säger Lotta som arbetar på Malmökontoret inom affärsområde Knowit Experience.

Joel, mjukvaruutvecklare

– Jag jobbar som mjukvaruutvecklare i Östersund, vilket i mitt fall innebär C-programmering, kombinerat med min bakgrund från elektroniktillverkning gör det att jag ofta jobbar nära hårdvaran och mitt intresse för problemlösning gör att jag gärna tar mig an de svåraste buggarna. Behöver jag läsa processormanualen, granska elschemat eller trimma en komplex regulator blir jag extra glad.

Inom Knowits affärsområde Connectivity arbetar vi med att leverera team snarare än individer till kunderna, vilket gjort att jag lärt känna mina kollegor och Knowit snabbt. Genom vårt mål att arbeta från kontoret ofta blir det enkelt att byta erfarenheter även med kollegor i andra uppdrag. Dessutom finns det mån för flexibilitet som, kombinerat med läget på kontoret, gör att man enkelt kan uträtta något ärende på stan under lunchen, eller i mitt fall, smita lite tidigare för att spendera eftermiddagen till fjälls då och då, säger Joel som arbetar på Östersundskontoret inom affärsområde Knowit Connectivity

Katarina Bjuhr - Knowit Experience

Katarina, interaktionsdesigner

– Jag gick Knowits traineeprogram i Stockholm under hösten 2016. Därefter började jag jobba som interaktionsdesigner och teamledare för vårt UX-team på kontoret i Sundsvall. I min roll som interaktionsdesigner arbetar jag med att forma produkter och tjänster med fokus på användarupplevelser och kundens verksamhetsmål.

Det är lätt att trivas på Knowit! Jag tillbringar mina arbetsdagar med otroligt härliga kollegor som alltid bjuder på sig själva, sina erfarenheter och sin imponerande kompetens. Jag uppskattar också att jag får förtroende och blir utmanad i mitt arbete, samt att mina arbetsuppgifter är varierande. säger Katarina Bjuhr som arbetar inom affärsområdet Knowit Experience.

Stefan Rydin - Knowit Solutions

Stefan, testledare

– Jag har jobbat på Knowit sedan 2008 och test är mitt specialområde. Jag är testledare och arbetar bland annat som Scrum Master för ett testautomatiseringsteam. Inom företaget håller jag också automatiseringskurser och jag är en del av Test Solutions ledningsgrupp där jag arbetar med affärsutveckling.

I mitt tycke är det bästa med att jobba på Knowit den grupp jag jobbar med och den supportande miljö som råder. Om man känner sig bekväm i gruppen och använder individens styrkor blir resultatet en bra produkt och en trevlig arbetsplats. Det tycker jag genomsyrar och präglar Knowit, säger Stefan Rydin som arbetar inom affärsområdet Knowit Solutions.

Till toppen