Vi som jobbar på Knowit

Möt några av våra kollegor

EVP Grow, make a difference, together

Hur är det att jobba på Knowit?

På Knowit är vi konsulter och vår vardag ständigt rörlig med olika typer av kunduppdrag. Vi löser kreativa och utmanande uppdrag i samarbete med våra kunder såväl som kollegor. Vi har också centrala funktioner som arbetar för att möjliggöra effektiva och lönsamma affärer och arbetssätt.

Att vara konsult hos oss ser olika ut, vi kan arbeta i team, självständigt i egna uppdrag, som byrå och resurs. Nedan delar våra medarbetare hur det är att arbeta på Knowit i olika yrkesroller.

Lara berättar om att jobba på Knowit

Att vara tjej och jobba inom it

Lara, Nina och Emma berättar om sina upplevelser av att jobba på Knowit. Hur tar man sig fram som tjej i IT-branschen och förverkligar sina mål? Och är gaming bara av ondo?

 

Viktor Gullqvist, Knowit Solutions

Viktor, systemutvecklare

– Jag är utbildad beräkningsingenjör inom hållfasthet. 2016 hittade jag Knowits traineeprogram som jag tyckte lät intressant. Nu i efterhand känns det väldigt bra att jag valde att söka just det programmet eftersom det var min inkörsport till där jag är idag. Direkt efter traineeprogrammet jobbade jag i ett förvaltningsuppdrag där jag hjälpte kunden att utveckla och underhålla sina produkter. Idag är jag en del av ett agilt team där vi är med och utvecklar ett system från grunden samtidigt som vi är med i kundens agila transformation.

Det bästa med Knowit är främst kulturen. Stark sammanhållning, familjärt, trygghet och förtroende för anställda är hur jag skulle beskriva mina upplevelser av att jobba på Knowit. Mina kollegor och att det är högt i tak är också klart bidragande faktorer till att jag trivs så bra, säger Viktor som arbetar på Stockholmskontoret inom affärsområdet Knowit Solutions.

Katarina Bjuhr - Knowit Experience

Katarina, interaktionsdesigner

– Jag gick Knowits traineeprogram i Stockholm under hösten 2016. Därefter började jag jobba som interaktionsdesigner och teamledare för vårt UX-team på kontoret i Sundsvall. I min roll som interaktionsdesigner arbetar jag med att forma produkter och tjänster med fokus på användarupplevelser och kundens verksamhetsmål.

Det är lätt att trivas på Knowit! Jag tillbringar mina arbetsdagar med otroligt härliga kollegor som alltid bjuder på sig själva, sina erfarenheter och sin imponerande kompetens. Jag uppskattar också att jag får förtroende och blir utmanad i mitt arbete, samt att mina arbetsuppgifter är varierande. säger Katarina Bjuhr som arbetar inom affärsområdet Knowit Experience.

Stefan Rydin - Knowit Solutions

Stefan, testledare

– Jag har jobbat på Knowit sedan 2008 och test är mitt specialområde. Jag är testledare och arbetar bland annat som Scrum Master för ett testautomatiseringsteam. Inom företaget håller jag också automatiseringskurser och jag är en del av Test Solutions ledningsgrupp där jag arbetar med affärsutveckling.

I mitt tycke är det bästa med att jobba på Knowit den grupp jag jobbar med och den supportande miljö som råder. Om man känner sig bekväm i gruppen och använder individens styrkor blir resultatet en bra produkt och en trevlig arbetsplats. Det tycker jag genomsyrar och präglar Knowit, säger Stefan Rydin som arbetar inom affärsområdet Knowit Solutions.

Nea Le, Knowit Solutions

Nea, rekryterare

– Jag har arbetat på Knowit sedan 2016 och stormtrivs. I bagaget har jag en HR-utbildning eftersom jag i tidig ålder visste att jag ville arbeta med människor.

I min roll som rekryterare ser jag helt enkelt till att Knowit växer organiskt med nya härliga och kompetenta medarbetare. En vanlig arbetsdag för mig är att jag är ute och nätverkar i olika forum för att få kontakt med nya potentiella medarbetare. Att ha tre till fyra intervjuer på en dag är inte ovanligt. Under mötena får jag lära känna intressanta människor, samtidigt som jag får reda på hur den tekniska marknaden ser ut och vart den är på väg.

Det finns mycket bra att säga om min arbetsplats. Det bästa är nog den sköna stämningen bland kollegorna – alla är väldigt professionella men samtidigt lättsamma. Samt att vi har ett starkt varumärke och vinner mer mark för varje dag, säger Nea Le som arbetar inom affärsområdet Knowit Solutions.

Till toppen