Vi som jobbar på Knowit

Möt några av våra medarbetare

Viktor Gullqvist, Knowit Solutions

Viktor, systemutvecklare

– Jag är utbildad beräkningsingenjör inom hållfasthet. 2016 hittade jag Knowits traineeprogram som jag tyckte lät intressant. Nu i efterhand känns det väldigt bra att jag valde att söka just det programmet eftersom det var min inkörsport till där jag är idag. Direkt efter traineeprogrammet jobbade jag i ett förvaltningsuppdrag där jag hjälpte kunden att utveckla och underhålla sina produkter. Idag är jag en del av ett agilt team där vi är med och utvecklar ett system från grunden samtidigt som vi är med i kundens agila transformation.

Det bästa med Knowit är främst kulturen. Stark sammanhållning, familjärt, trygghet och förtroende för anställda är hur jag skulle beskriva mina upplevelser av att jobba på Knowit. Mina kollegor och att det är högt i tak är också klart bidragande faktorer till att jag trivs så bra, säger Viktor som arbetar på Stockholmskontoret inom affärsområdet Knowit Solutions.

Mathea - Knowit Insight

Mathea, jurist

– Jag har arbetat på Knowit sedan hösten 2019. Innan jag kom hit jobbade jag med frågor som rörde samhällsbyggnad och digitalisering, och det var då jag fick upp ögonen för e-förvaltningsjuridik och IT-rätt.

Som utbildad jurist arbetar jag idag med statliga myndigheter som på olika sätt arbetar med digitalisering. Jag stöttar kunder och utreder frågor som rör säker informationshantering och utveckling av tekniska lösningar. I de flesta projekt är jag en del av tvärfunktionella team, något jag tycker är väldigt givande.

Knowit intresserade mig för den bredd av kompetens som finns här, och för att det kändes som en bra plats för mig att fördjupa mina kunskaper på och utvecklas i mitt yrke som jurist. Att få ta sig an nya projekt och utmaningar är en drivkraft för mig, och Knowit erbjuder fantastiska utvecklingsmöjligheter, säger Mathea som jobbar inom affärsområdet Knowit Insight.

Katarina Bjuhr - Knowit Experience

Katarina, interaktionsdesigner

– Jag gick Knowits traineeprogram i Stockholm under hösten 2016. Därefter började jag jobba som interaktionsdesigner och teamledare för vårt UX-team på kontoret i Sundsvall. I min roll som interaktionsdesigner arbetar jag med att forma produkter och tjänster med fokus på användarupplevelser och kundens verksamhetsmål.

Det är lätt att trivas på Knowit! Jag tillbringar mina arbetsdagar med otroligt härliga kollegor som alltid bjuder på sig själva, sina erfarenheter och sin imponerande kompetens. Jag uppskattar också att jag får förtroende och blir utmanad i mitt arbete, samt att mina arbetsuppgifter är varierande. säger Katarina Bjuhr som arbetar inom affärsområdet Knowit Experience.

Stefan Rydin - Knowit Solutions

Stefan, testledare

– Jag har jobbat på Knowit sedan 2008 och test är mitt specialområde. Jag är testledare och arbetar bland annat som Scrum Master för ett testautomatiseringsteam. Inom företaget håller jag också automatiseringskurser och jag är en del av Test Solutions ledningsgrupp där jag arbetar med affärsutveckling.

I mitt tycke är det bästa med att jobba på Knowit den grupp jag jobbar med och den supportande miljö som råder. Om man känner sig bekväm i gruppen och använder individens styrkor blir resultatet en bra produkt och en trevlig arbetsplats. Det tycker jag genomsyrar och präglar Knowit, säger Stefan Rydin som arbetar inom affärsområdet Knowit Solutions.

Johanna Hartman, Knowit Insight

Johanna, agil coach

– I augusti 2017 gjorde mitt exjobb på Knowit och tyckte att det var ett häftigt företag. Idag arbetar jag som managementkonsult och har uppdrag som agil coach ute hos kund. Rollen innebär att jag stöttar organisationer på olika nivåer i frågor som rör agila arbetssätt. Jag jobbar med såväl team som ledare och hjälper dem i sin förändringsresa. Det handlar mycket om att skapa en förståelse för agila principer och vad dessa innebär, men även hur agila arbetssätt rent praktiskt ser ut och fungerar i det dagliga arbetet.

Från dag ett kände jag att jag fick stort förtroende av mina nya kollegor. Nästan omgående fick jag åka med till Lyon och hålla en utbildning för en av våra kunder. Det var verkligen utanför min komfortzon. På Knowit utmanas jag hela tiden och känner att jag växer med det förtroende som jag får av min omgivning, säger Johanna Hartman som arbetar inom affärsområdet Knowit Insight.

Marie Önnestam - Knowit Experience

Marie, projekt- och förvaltningsledare

Jag har varit på Knowit sedan 2012, och varje dag på jobbet har varit spännande. Jag har rollen som projekt-och förvaltningsledare och är också teamledare för ett av fem team. I vårt team är vi främst inriktade på Office 365, SharePoint och Jira, och vi brinner för att hjälpa våra kunder att få den bästa digitala arbetsplatsen, det som är en så viktig del av vår arbetsmiljö idag.

Det är mycket jag gillar med Knowit, inte minst mina fantastiska kollegor. Vi kompletterar varandra bra och har roligt tillsammans. Man får också ta stort eget ansvar i teamen och i kontakten med våra kunder. Det finns även goda möjligheter att utvecklas vidare inom sitt kompetensområde eller att bredda sin kunskap om man vill det, säger Marie Önnestam som arbetar inom affärsområdet Knowit Experience.

Nea Le, Knowit Solutions

Nea, rekryterare

– Jag har arbetat på Knowit sedan 2016 och stormtrivs. I bagaget har jag en HR-utbildning eftersom jag i tidig ålder visste att jag ville arbeta med människor.

I min roll som rekryterare ser jag helt enkelt till att Knowit växer organiskt med nya härliga och kompetenta medarbetare. En vanlig arbetsdag för mig är att jag är ute och nätverkar i olika forum för att få kontakt med nya potentiella medarbetare. Att ha tre till fyra intervjuer på en dag är inte ovanligt. Under mötena får jag lära känna intressanta människor, samtidigt som jag får reda på hur den tekniska marknaden ser ut och vart den är på väg.

Det finns mycket bra att säga om min arbetsplats. Det bästa är nog den sköna stämningen bland kollegorna – alla är väldigt professionella men samtidigt lättsamma. Samt att vi har ett starkt varumärke och vinner mer mark för varje dag, säger Nea Le som arbetar inom affärsområdet Knowit Solutions.

Robin, managementkonsult, Knowit Insight

Robin, managementkonsult

– Jag är utbildad civilekonom med inriktning styrning och strategi. Innan jag kom till Knowit under 2018 arbetade jag inom banksektorn. Jag sökte mig till Knowit bland annat för att jag ges stora möjligheter att påverka vilka uppdrag jag involveras i och att det finns goda möjligheter till kompetensutveckling.

Nu projektleder jag en digital transformation inom offentlig sektor, där ledarskap och förändringsledning är centrala frågeställningar för att optimera nyttorealiseringen. Parallellt driver jag tillsammans med flera kollegor ett strategiskt arbete inom energibranschen där vi stödjer en aktör att proaktivt möta framtida utmaningar.

Det bästa med Knowit är att det finns en god balans mellan privat- och arbetsliv, en inbjudande och inkluderande kultur samt härliga människor. Jag tycker även att vårt interna utvecklingsprogram, ICP, är en fantastisk möjlighet att få de verktyg som krävs för att vara väl rustad i rollen som managementkonsult, säger Robin som jobbar inom affärsområdet Knowit Insight.

Till toppen