Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

CYBERSÄKERHET & JURIDIK

Säkerhetsskydd

Vi erbjuder en unik bredd av tjänster inom hela säkerhetsskyddsområdet och kan hjälpa dig steg för steg i ditt arbete med säkerhetsskydd.

Bedriver du en verksamhet som är av betydelse för Sveriges säkerhet? Vilka förebyggande åtgärder har ni för att skydda mot spioneri, sabotage och terroristbrott? Vi erbjuder en unik bredd av tjänster inom hela säkerhetsskyddsområdet och kan hjälpa dig steg för steg i ditt arbete med säkerhetsskydd.

Genom en kombination av strategisk, operativ och juridisk kompetens kan vi stötta dig och din verksamhet med allt ifrån säkerhetsskyddsanalyser till rättsutredningar och utbildningar. Vi kan inventera ditt befintliga säkerhetsskydd, implementera styrdokument och genomföra såväl tekniska som administrativa åtgärder.

Vi utgår från era specifika förutsättningar och behov för att i dialog med er skräddarsy ett erbjudande som passar just er. 

""
""

Det här kan vi hjälpa dig med

Bedriver du säkerhetskänslig verksamhet?

Säkerhetsskyddslagen

Den 1 april 2019 trädde en ny säkerhetsskyddslag i kraft. Huvudsyftet med lagen och tillhörande förordning är att skydda så kallad säkerhetskänsliga verksamheter av betydelse för Sveriges säkerhet (tidigare rikets säkerhet). Verksamhetsutövare måste själva ta ställning till tillämpligheten och i vilken omfattning verksamheten träffas av lagstiftningens krav.

Vill du ha en bedömning?

Är du osäker på om ni behöver börja arbeta med säkerhetsskydd? Vi kan göra en bedömning om just din verksamhet kan vara av betydelse för Sveriges säkerhet och om det finns anledning att genomföra en fullständig säkerhetsskyddsanalys.

Kontakta oss för vidare diskussion om hur vi kan hjälpa er att utveckla ert säkerhetsskydd. 

Läs mer: 

Bloggserie: Så lyckas du möta kraven i säkerhetsskyddslagen

Blogg: 2022 ur ett säkerhetsskyddsperspektiv

Blogg: NIS2 och möjligheten att tillfälligt förbjuda personer att utöva ledningsfunktion

Utbildningar inom säkerhetsskydd i samarbete med SSF 

Varför Knowit?

Vi hjälper dig hitta rätt lösning

Vi är vana att agera som strategisk partner till våra kunder och har omfattande erfarenhet av att stödja såväl ledningsgrupper som säkerhetsorganisationer, it-avdelningar och rättsenheter.

Våra kunder är allt ifrån stora myndigheter och internationella bolag, till mindre kommuner och privata stiftelser inom olika branscher såsom energi, telecom och finans.

Team av säkerhetsexperter

Vi har experter inom alla delar av säkerhetsskyddsområdet; säkerhetsskyddsanalys, informations- och it-säkerhet, fysisk säkerhet, personalsäkerhet och säkerhetsskyddsavtal. Flera av våra experter är också jurister, vilket gör att vi kan erbjuda den bredd som krävs i ett framgångsrikt arbete med säkerhetsskydd.

Dessutom har vi cirka 4 000 kollegor inom managementkonsulting, it, design och kommunikation. Med oss som partner får du tillgång till de kompetenser du behöver.

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig?

Slå en signal eller skicka ett meddelande så kontaktar vi dig.

Marie Sjöberg

Tjänsteansvarig

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du veta mer om vad vi gör och vad som händer inom säkerhetsskydd? Fyll i din e-postadress nedan för att prenumerera på vårt nyhetsbrev. 

Prenumerera på vårt nyhetsbrev

Vill du veta mer om vad vi gör och vad som händer inom säkerhetsskydd? Fyll i din e-postadress nedan för att prenumerera på vårt nyhetsbrev.

Relaterade erbjudanden

Säkra & legala molntjänsterStrategi för cybersäkerhet, juridik & integritetDataskydd, e-förvaltning & it-rättSäker & laglig utvecklingId- och behörighetshanteringLedningssystem & certifieringSäkra & legala AI-lösningar