Mobilt först och sist – våra apputvecklare hittar lösningar

Integration är det enda som sätter gränsen för vilka uppgifter vi kan utföra på våra appar som finns på telefonen. Idag kan du låsa upp bilen, larma huset, schemalägga belysningen och styra drönaren från din smartphone. Våra apputvecklare kan koppla upp din smartphone till det mesta och genom integration hjälper vi er fjärrstyra fler uppgifter och bli mer flexibla i er vardag.

Skalbara lösningar

I framtiden kör vi alla elbilar, men hur ofta? Vi utvecklar appar som gör det möjligt att snabbt och enkelt kunna skapa en cirkulär ekonomi inom många olika områden, där alla kan spara pengar på att hyra ut sina bilar, verktyg eller bostäder. Vi behöver sträva mot ett samhälle där resurser används på bästa sätt och vägen dit stavas digitala hjälpmedel. På Knowit använder vi flera olika molnleverantörer för att kunna bygga en skalbar serverless-lösning som passar dina behov.

Vi förstärker verkligheten med Augmented Reality (AR)

Med Augmented Reality (AR) kan vi förstärka verkligheten genom att skapa visuella och interaktiva hjälpmedel som minskar risken för felaktiga insatser. Allt fler företag omfamnar fördelarna med att utveckla applikationer för sina tekniker som utför externa uppdrag. Genom att tillhandahålla snabb hjälp vid komplicerade åtgärder erhåller ni nya insikter i arbetet via återkoppling och analys. Arbetet blir dessutom både enklare och roligare.

Genom AI/maskininlärning kan vi generera mer än bara platsdata

Tack vare en inbyggd GPS-mottagare kan vi kartlägga ofantliga mängder information och dra slutsatser från olika beteendemönster. Har du någon gång undrat hur trafikinformationen genereras i kartor? Det är en kontinuerlig analys av hur snabbt användare förflyttar sig. Och hur kan kartor veta var du parkerade bilen? Samma sak där – du rörde dig i normal hastighet för en bil och sedan i promenadtakt. Med hjälp av AI/maskininlärning kan vi generera all möjlig metadata från position och rörelse.

Framtidens sjukvård börjar i din smartphone

Smartphones har alltid haft kameror, men de är nu så pass bra att det är svårt att skilja bilderna från de som är tagna med systemkameror. Hög upplösning och snabba chip tillåter bildigenkänning i realtid och bildanalys med hjälp av AI/maskininlärning. Det finns redan appar som kan identifiera hudcancer, svampar och korv, men det är bara några av många möjliga datasamlingar. Med video går det dessutom att mäta puls, andningsfrekvens och snart kanske även blodtryck. Framtidens sjukvård är digital – och den börjar i din smartphone.

Trådlös säkerhet

Våra smartphones innehåller en mängd sensorer som kan ge upphov till nya lösningar. Många identifierar sig idag via en infraröd kamera för att få tillgång till säkra tjänster och med en laserscanner kan du digitalisera din omgivning. Vi jobbar dagligen med säkra anslutningar och trådlös teknik som Bluetooth och NFC, men det finns mycket mer att hämta. Hur kan ni utnyttja hårdvaran för att gynna era kunder? Vi hjälper er på vägen!

Hur vi jobbar med våra kunder

  • Samarbetet börjar med en användarstudie så vi får rätt målbild för den interaktiva upplevelsen.
  • Vi optimerar arbetsflöden och navigering – för att skapa en sömlös, säker, skalbar och användarvänlig app.
  • Vi jobbar med plattformsspecifik (native) och plattformsoberoende (cross-plattform) apputveckling. Läs mer om vilka tekniker vi jobbar med.
  • Vi jobbar agilt i team för bästa möjlighet att reagera på förändringar/ nya önskemål som uppstår under projektets gång.
  • Appar tas fram med språkstöd och dynamiska färger som standard.
  • Test och distribution görs via CI/CD.
Vill du veta mer?
Markus Karlsson
Head of Mobile, Knowit Experience
Kontakta mig
Kontakta mig

Bli en av oss!

Som utvecklare hos oss på Knowit får du jobba med likasinnade personer som alla drivs av ny teknik, agilt arbete i team och en strävan att ständigt förbättra våra utvecklingsmöjligheter. På mobile arbetar vi dessutom tätt ihop med andra avdelningar som UX, design samt analys och driver mentorskapsprogram för nya utvecklare.

Till toppen