Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

CLOUD

Utveckla en hållbar digital affärsverksamhet

I en tid som drivs av AI, robotics och big data, står molnet som den centrala katalysatorn. Molnet skapar flexibilitet och kostnadseffektivitet och är en källa till ökad energiförbrukning där hållbarhet och ansvarsfull tillväxt måste prioriteras. Vi samlar in, analyserar och agerar utifrån data och optimerar molnresurser för att minska miljöpåverkan, maximerar prestanda och sparar kostnader.

Utvalda samarbeten vi är stolta över:

Slide 1 of 2

Ta kontroll över miljöavtrycket

För att förstå hur verksamhetens hållbarhetsavtryck påverkas av molnet måste du kunna mäta detta. Vi tar fram en hållbar molnstrategi till dig genom att samla in, analysera och agera utifrån din data och optimerar därefter dina molnresurser för att minska miljöpåverkan. På köpet ser också till att prestandan maximeras och du sparar pengar. Vi hjälper dig helt enkelt att ta kontroll över och minimera den miljöpåverkan din molnanvändning har. 

Hållbarhetspåverkan av att använda molnet

Hållbarhetsvinsterna från molnet är många. Forskning visar att en flytt till det offentliga molnet hjälper organisationer att minska kolspåret från sina it-verksamheter med nästan 90 procent. 

Dessutom använder molnleverantörernas datacenter oftast förnybar energi, främst sol- och vindkraft. Microsoft har varit koldioxidneutrala genom offsetting sedan 2012 och driver sina datacenter på 60 % förnybar energi. AWS siktar på att driva sin verksamhet med 100 procent förnybar energi år 2025. Google Cloud har varit koldioxidneutrala genom offsetting sedan 2008 och siktar på att vara koldioxidfria år 2030.  

Vi hjälper dig bli hållbar i molnet

Som medlem i Exponential Roadmap Initiative och den FN-stödda globala kampanjen Race to Zero arbetar vi för att integrera klimatåtgärder i vår affärsstrategi och hjälpa kunder att minska växthusgasutsläpp, i enlighet med 1,5-gradersmålet.  

Vi hjälper dig att göra hållbara val för att minimera påverkan av koldioxid av dina molnlösningar och din it-infrastruktur. Vi gör det genom att erbjuda marknadsledande hållbarhetsexpertis och de bästa hållbarhetsmetoderna från de ledande molnleverantörerna AWS, Microsoft och Google.  

Vi är din pålitliga rådgivare och använder hållbarhetsindikatorer och ett övervakningsramverk för att mäta dina molnlösningars miljöpåverkan och säkerställa att er verksamhet i molnet hjälper er att uppnå era hållbarhetsmål.

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig?

Skicka ett meddelande så kontaktar vi dig.

Fler cloud-tjänster:

Security & complianceManaged servicesData & analyticsCloud strategyCloud foundationMigration & modernisationBuild in the cloud