Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

OPERATIONAL EXCELLENCE

Finance transformation

Vill du lyfta din finans- och ekonomifunktion till nästa nivå? Detta uppnås oftast genom att du som CFO agerar strategisk partner till din organisation och att du förbättrar beslutsfattandet genom att tillhandahålla insiktsfulla data utöver det traditionella scopet. Med vår kunskap inom finans och ekonomi, samt vår erfarenhet av projekt- och förändringsledning, kan vi hjälpa dig hela vägen.

Accelerera er transformationsresa med Knowit CFO Pulse

Många organisationer har svårt att identifiera de möjligheter för tillväxt och utveckling som krävs för att ligga i framkant i ett ständigt föränderligt affärsklimat.

Vi har lång erfarenhet av att arbeta nära CFO:er för att identifiera förbättringsområden och driva förändring i finansfunktioner. Den här erfarenheten har vi använt för att ta fram verktyget CFO Pulse. Verktyget hjälper dig att få insikter kring hur din organisation står sig i konkurrensen samt hur du kan utveckla din organisation.

Läs mer om Knowit CFO Pulse

Genomför vår CFO Pulse och ta reda på hur din organisation ligger till!

Digitaliseringsstrategi för finansfunktionen

Behöver du stöd i hur ni genomför strategier i praktiken? Våra managementkonsulter stöttar CFO:er och finansfunktioner genom hela digitaliseringsresan – från visualisering till implementation.

Med vår kunskap inom system och processer för finansfunktionen, kombinerat med vår metodik för förändringsledning, hjälper vi din organisation att omsätta strategier i praktiken. Vi kan också hjälpa dig att utveckla verktyg för att optimera er digitala infrastruktur.

Läs mer om Digital och agil transformation

Tre trender för framtidens CFO

Höstväg
Orientering med kompass
Lampor med gult ljus

Integration av förvärv och IPO-processer

Att realisera värde från integrationer och IPO-processer efter företagsförvärv eller sammanslagningar kräver såväl strategiska beslut som projektledning. Genom väl beprövade metoder och djup funktionell expertis inom ekonomi samt CFO-agendan kan vi stötta dig på alla nivåer av integrationen.​

Vi kan vara din partner genom hela integrationsprocessen och hjälper dig med förändringsledning, synergibedömning och optimering av ekonomiarbete. Våra managementkonsulter kan också stödja dig i IPO-processen genom att bedöma din IPO-beredskap, identifiera luckor och hjälpa dig genomföra nödvändiga åtgärder.​

Fyra fallgropar att undvika för att säkerställa en lyckad integration

Automatisering och effektivisering av finansiella processer

Manuella processer och föråldrade system förstör värde samt hindrar organisationer från att utvecklas i ett ständigt föränderligt marknadslandskap. Vi hjälper dig att förbättra effektiviteten i era finansiella processer genom att identifiera behoven av nya teknologier och verktyg för processautomatisering. Våra managementkonsulter kan även hjälpa er utvärdera och implementera AI och andra digitala verktyg för att höja er business performance.

Läs våra senaste insikter kring AI

ERP och Ekonomisystem

Vill du maximera affärsnyttan av er IT-investering? Vi har djup kunskap och lång erfarenhet av att hjälpa finanschefer att utvärdera, upphandla och implementera ERP samt andra viktiga stödsystem för finansfunktionen och den övriga verksamheten. Vi hjälper er realisera förändringar med hjälp av optimerat IT-stöd på plats.

Våra managementkonsulter stöttar dig genom hela implementeringsprocessen och hjälper till med anskaffning, integration och optimering av arbetsflöden. Med vår kompetens och erfarenhet inom molnbaserade affärssystem hjälper vi din organisation att navigera till mer effektiva och lönsamma affärsprocesser.

Läs våra senaste insikter om affärssystem

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig?

Slå en signal eller skicka ett meddelande så kontaktar vi dig.

Patrik Wild

Erbjudandeansvarig

Relaterade erbjudanden

Working capital & supply chain managementCFO PulseSourcing, inköp & upphandlingDigital HR & lön