subway train

Hur gör vi skillnad?

Har du någon gång varit i ett projekt där produkten som togs fram inte blev så bra som det var tänkt? Där resultatet inte nådde upp till de högt ställda förväntningarna? Har ni mött leverantörer som inte alls förstått era behov?

Vårt arbete är viktigt och vi gör skillnad för våra kunder. Vi har bland annat varit med i kravställningen av ny pendeltågstunnel och vid utbyggnaden av tunnelbanan i Stockholm. Vi stöttar kunder vid utbyggnad av vattenreningssystem och vid framtagning av medicinsk utrustning inom sjukvården. Vår kundbas är väldigt bred och vi kravställer såväl fältsjukhus i Mali som att se till att våra skattepengar inte försvinner i omständliga upphandlingar. Vi hanterar även kravställning och analys för webshoppar och logistiksystem.

Vi anordnar utbildningar och konferenser samt håller föreläsningar inom området modern kravanalys. Vill du veta mer? Kontakta oss så berättar vi mer.

Workshop

Ta ett snabbt steg mot högre kvalitet

Vi vill få företag att utveckla produkter som uppskattas och används. Vi tror att kravanalys, med rätt inställning och kunskap, kan förknippas med ord som kreativitet, enkelhet och innovation. Prata med oss om hur vi kan arbeta tillsammans för bättre kravspecifikationer.

Light bulbs

Strukturerad innovation för nya möjligheter

Våra innovationsworkshops ger företag verktyg att starta utvecklingsprojekt på bästa sätt, genom att sätta mätbara och konkreta mål, tydliggöra omfattningen och använda det för att hitta innovativa koncept.

Flow chart

Ställ diagnos och ta ett stort steg i rätt riktning

Vårt diagnoserbjudande är till för organisationer som är beredda att verkligen förbättra sin kravanalys och därmed sin produktutveckling. En omfattande nulägesanalys med efterföljande förbättringsförslag ger möjligheten till att ta ett stort steg i rätt riktning.

Kontakta oss
Hanna Wasmuth
Ansvarig för kravanalys
Kontakta mig
Kontakta mig

High five

Anlita en kravcoach - när du nästan klarar dig själv

Vill du själv försöka driva kravarbetet i din organisation? Kul! Men även om man är bra på ett område så kan man ibland köra fast eller behöva bolla idéer med någon annan. Då kan du anlita oss som kravcoach!

Som kravcoach hjälper vi dig med enklare frågor per telefon eller via e-mail. Du får tillgång till en personlig kontakt som du kan ringa eller maila när du vill ha stöd och råd i någon fråga. Eller varför inte bara ringa för att höra hur andra har löst problemet som du just nu har framför dig. Alla våra kravcoacher arbetar aktivt som kravanalyskonsulter i ledande roller. Vi har erfarenhet av nästan varje bransch du kan tänka dig och om din personliga kravcoach inte kan svara på frågan så finns det alltid någon annan hos oss som kan hjälpa dig.

Hand shake

Ta hjälp av riktigt bra konsulter

Har ni redan tagit några steg i rätt riktning mot bättre kravanalys? Kanske har ni köpt in programvaror, gått någon utbildning eller arbetat fram en ny projektmodell. Oavsett hur långt ni har kommit i ert arbete med kravanalys är det troligt att ni någon gång kommer att behöva förstärka er organisation tillfälligt. Då är en konsult från oss det självklara valet!

Alla våra konsulter har relevant akademisk utbildning och flera års erfarenhet av kravanalysarbete från en rad olika branscher. Dessutom är alla konsulter minst certifierade enligt Value Requirements och de flesta även enligt REQB. Självklart har alla också gått vår egen kurs Modern kravanalys. Vi är även aktiva på konferenser och seminarier och flera konsulter är vana föredragshållare och kursledare.

En konsult från oss gör inte bara det som förväntas, utan kommer också aktivt med tips och idéer om hur olika delar av kravanalysen hos er kan förbättras.

Kravdagen

Kravdagen - årets viktigaste konferens

Kravdagen är Sveriges mest inspirerande konferens om kravanalys, blandat med innovation och kreativitet.

Krav handlar om så mycket mer än långa specifikationer. Det handlar om innovation, kreativitet och kommunikation mellan människor och det fokuserar vi på under Kravdagen. När SIDA pratar utmaningar tillsammans med Ericsson och en enmansföretagare, då har vi verkligen chansen att lyckas med våra projekt. När vi delar med oss av våra erfarenheter, mellan alla möjliga branscher, får vi som bäst förutsättningar. När vi dessutom inspireras av det allra senaste i branschen, förmedlat av riktigt vassa talare, blir Kravdagen den viktigaste dagen om krav på hela året och ett unikt tillfälle att tillsammans förändra världen – eller åtminstone dricka lite kaffe ihop. Ambitionsnivån är upp till er.

Oavsett om du bygger avancerade finans- eller retailsystem, har en tech startup, skriver upphandlingar, planerar anläggningar eller bygger webbplatser - besök Kravdagen. Det spelar ingen roll om du arbetar hyperagilt eller mer traditionellt och metodiskt. Det kommer att finnas något för alla. Trots att vi har runt 200 deltagare per år håller vi en personlig och öppen atmosfär där alla idéer är välkomna.

Kontakta oss
Hanna Wasmuth
Ansvarig för kravanalys
Kontakta mig
Kontakta mig

Ta del av vårt nyhetsbrev!

Vi skickar kontinuerligt ut ett nyhetsbrev med information och inspiration inom kravanalys. Fyll i dina uppgifter nedan så kommer vårt nyhetsbrev att landa i din inkorg.

Till toppen