Tjänstedesign & design thinking

Engagerande, lättförståeliga och sömlösa kontaktytor på användarnas villkor – det är tjänstedesign det! Med tjänstedesign går det att på kreativa sätt, hitta lösningar som utgår från målgruppens behov och skapa enkla och användcentrerade lösningar i komplexa sammanhang. Lösningar som förenklar vardagen för slutanvändaren. Det handlar om alltifrån att sätta designen för hur en ny tjänst eller produkt ska utformas, till vad som behöver lyftas fram på webbplatsen eller i mobilappen. Vi hjälper till att ta fram nya tjänster som levererar sömlösa kundupplevelser och lyfter affären.

UX & UI-design

User experience, UX, och user interface, UI, handlar om att skapa en helhet och göra användarupplevelsen och användbarheten för en tjänst, produkt eller ett system så bra som möjligt. Vi stöttar kunder med hjälp av UX att ta fram och designa kreativa och innovativa användarupplevelser som är enkla att använda och förstå och hjälper besökaren att hitta vad de letar efter – oavsett om de befinner sig i en mobilapp eller på en webbplats. Tillsammans med UI sätter vi känslan, utseende och gränssnittet på tjänsten, produkten eller på webbplatsen.

Varumärke & visuell identitet

Ert varumärke utstrålar vem ni är och vem ni vill vara. Ett starkt varumärke som förbättrar användarupplevelsen skapar också känslor hos mottagaren. Genom att hitta rätt och jobba aktivt med vilka ni vill vara kan ni också skapa intryck, särskilja er från konkurrenter och vara någon som människor kan och vill relatera till. Med insikter och erfarenheter kan vi tillsammans med dig hitta en idé, ett koncept samt tonalitet och ta fram ett varumärke som mottagaren älskar.

Konceptutveckling

När vi tar fram lösningar arbetar vi efter vår konceptutvecklingsprocess, vilket innebär att vi använder ett metodiskt och iterativt tillvägagångssätt där vi tillsammans med kunden formulerar strategi och mål, lägger fram idéer och tar fram design för lösningen. I processen ingår även avstämnings- och testpunkter med täta mellanrum. På så sätt får kunden en kontinuerlig inblick i arbetet samtidigt som vi har möjlighet att justera lösningen efter behov.

Animationsfilm & motion

Med animationsfilm och motion ger helt rätt förutsättningar för att ta fram korta, underhållande och förklarande filmer som träffar rätt. När vi jobbar med produktioner levererar vi 3D-grafik och olika typer av specialeffekter som lyfter fram meddelanden och innehåll på ett exceptionellt och effektivt sätt. Vi har specialkompetens inom rörelsedesign samt film- och videoproduktionen – där vi kan bistå med allt från idé till färdiga redigerade produktioner. Visningsytorna varierar från den stora bioskärmen till tv, internet och olika typer av profilering på nätet, mässor och seminarier.

Kollegor på Knowit

Bli en av oss!

Vill du vara med på vår digitala resa? Knowit är ett företag där kreativitet och innovation står i fokus. Hos oss har du alla möjligheter att utvecklas och växa som person samtidigt som du är del av ett stöttande team. Ta chansen och hitta drömjobbet hos oss!

Vill du veta mer?
Urban Nyblom
Business Director, Knowit Experience Stockholm
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen