Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

AI & DATAANALYS

Business Intelligence (BI)

Genom att omvandla komplexa data till tydliga, handlingsbara insikter, kan vi med Business Intelligence ge dig snabbare och mer informerade beslut som driver tillväxt och innovation. Våra BI-konsulter hjälper dig öka effektiviteten, förutse marknadstrender och ta din verksamhet till nya höjder med rätt BI-lösningar. Dina data har aldrig varit mer värdefull.

Knowitkollegor på huvudkontoret i Stockholm.

Lyft verksamheten med oss som din Business Intelligence-partner

Med oss som din BI-partner kan ditt företag dra nytta av vår erfarenhet, expertis och kundfokus för att skapa värdefulla insikter och förbättra beslutsfattandet.

Seniora BI-konsulter med djupgående erfarenhet

Knowit har decennier av erfarenhet inom Business Intelligence och har framgångsrikt levererat BI-lösningar till företag i olika branscher. Med djup expertkunskap och beprövad erfarenhet inom BI får du marknadsledande strategier och lösningar som är skräddarsydda för ditt företags specifika krav.

Skräddarsydda BI-lösningar och nära samarbete

Du får innovativa och anpassade BI-lösningar som är utformade för att direkt adressera och lösa dina specifika affärsutmaningar. Vi arbetar nära ditt team för att säkerställa att lösningarna integreras sömlöst i din verksamhet.

Datadriven affärsinsikt

För att du ska kunna öka effektiviteten och konkurrenskraften, omvandlar vi din komplexa data till tydliga och handlingsbara insikter så du kan fatta mer datadrivna, informerade och snabbare affärsbeslut

Långa kundrelationer och kunden i centrum

Vi sätter alltid dig i centrum. Vårt engagemang för kvalitet, transparens och långsiktiga relationer innebär att vi är fokuserade på din framgång och tillväxt. Vi har många långa och fina samarbeten med kunder som pågått under flera år.

Kontinuerlig support och utbildning

Vi erbjuder dig självklart löpande support och utbildning vid behov, så att du kan säkerställa att dina team får ut maximalt av de BI-lösningar vi tar fram till dig. Genom att utveckla din interna BI-kompetens säkerställer vi hållbara resultat och långsiktig framgång.

Exempel på branscher vi stöttar kunder inom:

Myndigheter

Analys av kommunala byggnader visar underutnyttjade skolor. Genom att konsolidera dessa kan kommunen minska driftskostnader och förbättra resursutnyttjandet.

B2B-företag

Försäljningsdata identifierar långsamt säljande produkter. Företaget justerar inköp, vilket minskar lagerkostnader och förbättrar kassaflödet.

Produktföretag

Leveranskedjedata avslöjar dyra leverantörer. Genom att byta till mer kostnadseffektiva leverantörer sänker företaget materialkostnaderna och ökar marginalerna.

Detaljhandel

Analys av kunddata visar att vissa kampanjer inte genererar försäljning. Genom att fokusera på mer effektiva kampanjer kan butiken öka intäkterna och minska marknadsföringskostnaderna.

Hälso- och sjukvård

Dataanalys visar ineffektiva vårdprocesser. Genom att omstrukturera dessa processer kan sjukhuset minska väntetider och sänka driftskostnaderna.

Finansiella tjänster

Analys av kunddata avslöjar olönsamma kontotyper. Genom att ändra villkoren eller avveckla dessa kontotyper kan banken förbättra lönsamheten.

Lösningar vi tagit fram inom Business Intelligence (BI):

Slide 1 of 3

Tjänster vi levererar inom Business Intelligence (BI):

Bred kompetens inom flera BI-verktyg

Vi har arbetat med de flesta BI-verktyg och kan stötta dig inom det mesta. Exempel på verktyg vi dagligen jobbar med:

 • Tableau
 • Power BI
 • QlikView
 • Microsoft SQL Server
 • Hadoop
 • Google Data Studio
 • SAP BusinessObjects
 • IBM Cognos

Vi samarbetar med ledande partners

Genom vår långa samarbeten med ledande partners inom Business Intelligence kan du vara säker på att du får det du behöver. Några av våra partners:

 • denodo
 • Microsoft Data & AI
 • Wherescape
 • Tableau
 • Sas
 • Google Analytics
 • Piwik
 • Snowflake

Se alla våra partners här

Vår ambition är att etablera en ny världsstandard för gruvdrift och att göra LKAB till världens mest hållbara gruvbolag. En del av detta är att bygga en datakultur och se till att vi har en dataplattform som möjliggör transformationen. Allting vi gör kopplat till data bidrar till att vi kan följa upp våra hållbarhetsmål.


Daniel Nordvall, Group Manager Data & Analytics

LKAB.

Varför Knowit?

Konsulter med lång erfarenhet inom BI

Våra seniora BI-konsulter har i genomsnitt över 10 års erfarenhet inom området, vilket garanterar djupgående kunskap och insiktsfull expertis.

Brett utbud av avancerade BI-tjänster

Från Data Warehousing och Dataintegration till avancerad dataanalys och visualisering – vi har ett komplett spektrum av BI-tjänster oavsett vad du behöver.

Långa kundrelationer

Vi är stolta över våra långvariga kundrelationer och ser varje nytt partnerskap som en möjlighet att skapa något enastående. Vårt engagemang för kvalitet, transparens och resultat är det som skiljer oss från mängden.

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig?

Skicka ett meddelande så kontaktar vi dig.

Frågor och svar inom Business Intelligence (BI)

Vill du jobba som BI-konsult hos oss på Knowit?

Vill du jobba med Business Intelligence och göra skillnad för våra kunder tillsammans med oss?

Hitta ditt nya jobb och ansök idag