Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

CASE

HUSQVARNA

The making of IoT – Automower® Connect

INDUSTRI

För att säkerställa ett lyckat projekt valde Husqvarna att vända sig till oss. Vi utvecklade det kompletta it-systemet med både back-end- och front-end-komponenter.

""
Appen Automower® Connect

Behov av att integrera IoT

Husqvarna Group är världsledande inom produktion av utomhusprodukter så som motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Med Husqvarnas tydliga fokus på användardriven produktutveckling var det ett naturligt steg att integrera Internet-of-Things (IoT) i och med lanseringen av lösningen Husqvarna Automower® Connect. När Husqvarna planerade utvecklingsprojektet var de i behov av support från en erfaren partner.


Partner inom utvecklings- och driftstöd till IoT-system

För att säkerställa ett lyckat projekt valde Husqvarna att vända sig till oss. Vi utvecklade det kompletta it-systemet med både back-end- och front-end-komponenter. Över tid har vi fortsatt att förse Husqvarna med utvecklings- och driftstöd till IoT-systemet. Utöver det hjälpte vi till med den organisatoriska övergången från tydlig produktorientering till att också innefatta tjänster.


Användarvänlig app styr robotgräsklippare och IoT-lösning ökade säkerheten

Husqvarna Automower® Connect  blev en stor framgång som uppskattades av konsumenterna. Lösningen erbjuder slutkunden ett bekvämt och tryggt ägande genom att kunna övervaka och styra gräsklipparen via appen.

Tack vare IoT-lösningen höjs också säkerheten eftersom en notifikation skickas till ägaren om någon försöker flytta robotgräsklipparen utanför Geo-stängslet.

Säkerhetsfunktionen gör det också möjligt att spåra gräsklipparen. Applikationen ger användaren full kontroll över gräsklipparen, var man än befinner sig. Man kan starta, stoppa och parkera Automower®, kontrollera och ändra inställningarna, få notifikation och GPS tracking – allt via sin smartphone. För de som inte har smartphone går det att få GPS tracking och felmeddelanden via SMS.

Med hjälp av Husqvarna Automower® Connect går det att via appen ändra tid för klippning och hur högt gräsklipparen ska klippa även när ägaren inte är hemma, vilket är viktigt för gräsmattans välmående. Systemet ger även direkt feedback om någon obehörig försöker flytta gräsklipparen utanför geo-stängslet som ägaren har definierat.


Olle Markusson

Produktchef, Husqvarna.

Så bidrar lösningen till Agenda 2030

Mål 9: Hållbar industri, innovationer och infrastruktur. Lösningen bidrar till att bygga upp en motståndskraftig infrastruktur, verka för en inkluderande och hållbar industrialisering samt främja innovation.

 

SDG 9

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig?

Slå en signal eller skicka ett meddelande så kontaktar jag dig.

Johan Ward

Chief Sales Officer