Utmaning

Husqvarna Group är världsledande inom produktion av utomhusprodukter så som motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. Med Husqvarnas tydliga fokus på användardriven produktutveckling var det ett naturligt steg att 

integrera Internet-of-Things (IoT) i och med lanseringen av lösningen Husqvarna Automower® Connect. När Husqvarna planerade utvecklingsprojektet var de i behov av support från en erfaren partner.

Lösning

För att säkerställa ett lyckat projekt valde Husqvarna att vända sig till oss. Vi utvecklade det kompletta IT-systemet med både back-end- och front-end-komponenter.

Över tid har vi fortsatt att förse Husqvarna med utvecklings- och driftstöd till IoT-systemet. Utöver det hjälpte vi till med den organisatoriska övergången från tydlig produktorientering till att också innefatta tjänster.

Effekt

Husqvarna Automower® Connect lanserades 2015 och blev en stor framgång som uppskattades av konsumenterna. Lösningen erbjuder slutkunden ett bekvämt och tryggt ägande genom att kunna övervaka och styra gräsklipparen via appen.

Tack vare IoT-lösningen höjs också säkerheten eftersom en notifikation skickas till ägaren om någon försöker flytta robotgräsklipparen utanför Geo-stängslet.

Säkerhetsfunktionen gör det också möjligt att spåra gräsklipparen. Applikationen ger användaren full kontroll över gräsklipparen, var man än befinner sig. Man kan starta, stoppa och parkera Automower®, kontrollera och ändra inställningarna, få notifikation och GPS tracking – allt via sin smartphone. För de som inte har smartphone går det att få GPS tracking och felmeddelanden via SMS.

Med hjälp av Husqvarna Automower® Connect kan man via appen ändra tid för klippning och hur högt gräsklipparen ska klippa även när ägaren inte är hemma, vilket är viktigt för gräsmattans välmående. Utöver detta ger systemet direkt feedback om någon obehörig försöker flytta gräsklipparen utanför geo-stängslet som ägaren har definierat.

Olle Markusson, produktchef vid Husqvarna.

Mål 9: Hållbar industri, innovationer & infrastruktur

Målet syftar till att bygga upp en motståndskraftig infrastruktur, verka för en inkluderande och hållbar industrialisering samt främja innovation.

Vill du veta mer?
Kit Gullbrandson
Sverigechef Connectivity
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen