Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

CASE

STANDBY

Avancerad fordonsdator underlättar polisens arbete

INDUSTRI

Standby AB marknadsledande i Norra Europa inom styrsystem och varningsutrustning för utrycknings- och specialfordon. I Sverige utrustas idag samtliga fordon i polisens flotta med elektronik, mjukvara och larmbågar från Standby. Vårt partnerskap har sedan några år tillbaka varit betydande i utvecklingen av Standbys nya Linuxbaserade Carat-system som installeras i alla nya polisbilar. 

Polisbil i skymning.

Behov av modern mjukvaruutveckling

Knowit har under en längre tid varit strategisk partner till Standby. I vårt uppdrag har vi främst stöttat dem med att utveckla nästa generations fordonsdator. De utmaningar som Standby stod inför innan partnerskapet inleddes var huvudsakligen förmågan att göra teknikval med framtidssäkerhet, samt behovet av modern mjukvaruutveckling.


Linuxbaserat Carat-system installeras i nya polisbilar

Partnerskapet har sedan några år tillbaka varit betydande i utvecklingen av Standbys nya Linuxbaserade Carat-system som installeras i alla nya polisbilar. Systemet gör det möjligt för användaren att smidigt och säkert styra olika centrala funktioner från en och samma skärm. Med vår existerande expertis inom inbyggda system har vår roll i projektet inneburit att arbeta fram koncept och arkitektur samt utveckla applikationer och användargränssnitt.

Projektet inleddes genom att tillsätta en arkitekt med uppgift att designa mjukvara baserad på Linux, samt utforma konceptet. I nära samarbete med Standbys befintliga mjukvaruutvecklare tillsattes sedan ett team som är specialister på inbyggda system. Med ett scrumbaserat arbetssätt påbörjades utvecklingen för att ta fram såväl plattform som applikationsmjukvara. 

Projektet har visat sig vara ett mycket uppskattat samarbete och kommer att fortskrida.


Så bidrar lösningen till Agenda 2030

Samarbetet bidrar till mål 9 i FN:s handlingsplan för ett hållbart samhälle år 2030. Genom att underlätta polisens arbete med att skapa en tryggare tillvaro bidrar vi till en mer hållbar infrastruktur och främjar ekonomisk tillväxt, utveckling och jämlikhet. 

SDG 9

Vill du veta hur vi kan hjälpa dig?

Slå en signal eller skicka ett meddelande så kontaktar jag dig.

Johan Ward

Chief Sales Officer