Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

PRESSMEDDELANDE

Nytt managementerbjudande inom sourcing

ICKE REGULATORISKA

Knowit startar ny verksamhet inom sourcing för att ta ett helhetsgrepp om inköpsprocessen och stötta kunder med strategi, inköp och alla typer av upphandlingar och leverantörsrelationer inom den privata och offentliga sektorn.

Med den nya satsningen inom Sourcing har man som mål att skapa tredjepartsrelationer och leveranser som stärker kundens verksamheter. Knowits affärsområde Insight har redan tidigare haft managementkonsulter verksamma inom inköp och upphandlingar, och genom den nya satsningen samlas all kompetens och styrka kring sourcing nu i ett gemensamt team.

– Många organisationer upplever svårigheter att nå en optimal balans mellan pris och kvalitet i sina leverantörsrelationer samtidigt som de försöker balansera verksamhetens IT- och inköpsperspektiv. Vi har som ambition att hjälpa våra kunder runtom i Sverige att skapa verksamhetsstärkande tredjepartsrelationer och leveranser, som håller, ur alla perspektiv, på riktigt, säger Bertil Nordlund, vd för det nybildade bolaget Knowit Insight Sourcing.

Sourcing som helhet är en vital del av verksamheten, och covid-19 har gjort det tydligt hur brådskande det är att IT-inköp, upphandling och leverantörshantering måste förändras inte minst ur ett riskperspektiv.

– Kittet som får kundens verksamheter att fungera är en relevant sourcing som stärker kundens egen förmåga under hela livscykeln. Vi har den strategiska utgångspunkten och kan också hantverket. Vi kombinerar och balanserar alla delar för optimal kundnytta, fortsätter Bertil.

Knowit Insight är med sina nästan 300 medarbetare idag en av de starkare managementkonsulterna i Norden.

 

Christina Johansson

Head of Communications