Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

Ny satsning på systemutveckling i Östergötland

Knowit Solutions i Linköping utökar verksamheten med systemutveckling inom .NET som ett komplement till befintliga inriktningar inom beslutstödssystem, systemutveckling med Oracle och automatiseringslösningar. Ledande för den nya satsningen blir den nyrekryterade konsultchefen Håkan Hahn med lång erfarenhet från IT-konsultbranschen.

Inom affärsområdet Solutions erbjuder Knowit bland annat expertis inom systemutveckling, beslutstödssystem, molnlösningar och avancerad analys. 

 

– Vi ser en stor potential i att stötta såväl befintliga som nya kunder med en lokal leverans inom .NET. Vi är väldigt glada att ha Håkan med oss som redan har en god kännedom om marknaden och kundernas behov säger Christer Holman, vd för Knowit Solutions Linköping.

 

För Knowit Solutions Linköping är satsningen en naturlig förlängning av det arbete som i dag görs i Microsofts BI-stack med integration av datakällor och utveckling av datalager i Azure-miljöer. Med nyrekryteringen får Knowit också ökad tyngd på automatiseringsområdet. Med flera tidigare satsningar inom .NET och RPA i bagaget tillför Håkan stor erfarenhet som kompletterar Knowits erbjudande.

 

– Jag ser framför mig en starkare samverkan med kunder där vi tillsammans tar digitaliseringen till en handlingskraftig nivå genom att erbjuda system och lösningar som effektiviserar verksamheten i stort och smått. Min uppfattning är att vi med mer och mer fokuserade verksamhetsmål kommer att se ett ökat behov av kundunika system, där lösningar baserade på etablerade ramverk, skalbarhet och kontrollerat underhåll är nyckelord framåt. Kunderna tenderar idag mer och mer att drivas av verksamhetens behov av effektivisering. Vi vill finnas där och hjälpa kunderna att göra rätt val på deras resa mot ett effektivare nyttjande av resurser. Jag ser fram emot att bygga ett team som kan vidareutveckla det redan starka erbjudandet, säger Håkan Hahn, som nu kliver in i rollen som konsultchef.

 

Knowit i Linköping samlar experter på digitalisering inom bland annat systemutveckling, datadrivet beslutsfattande, förändringsledning, it-säkerhet och webbutveckling.

Christina Johansson

Head of Communications