Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

Knowit storsatsar i Helsingborg

Knowit breddar sin befintliga verksamhet i Helsingborg och satsar på att skapa Helsingborgs mest attraktiva arbetsplats. Med innovation och modern teknik kommer vi hjälpa företagen i Helsingborg att realisera sina mål och idéer inom digitaliseringens alla möjligheter.

Christian Rydström startade sin resa på Knowit så sent som för bara ett par veckor sedan. Han blir den person som startar upp Knowits nya verksamhet i Helsingborg. Med över tjugo års erfarenhet inom tech-branschen ser han fram emot att få vara med på kommande resa.

Planen är att etablera en verksamhet som är specialiserade på digitalisering, vilket specifikt betyder att Knowit satsar på att erbjuda kompetens som är specialister på tekniker som exempelvis .Net, Java och Frontend-teknologier. Till det knyts tjänster som projektledning och strateger som gör det möjligt att driva hela projekt för kunders räkning och även hjälpa kunder att förflytta sina verksamheter in i framtiden.

– Vi får se vart vi tar vägen, jag gillar att se möjligheter i stället för begränsningar, men här och nu letar vi efter utvecklare som vill vara med och göra skillnad och påverka, det är så jag vill arbeta och jag tror att det finns många där ute som vill vara med tidigt och kickstarta vår verksamhet i Helsingborg. Planen är att vi ska gå från nuvarande femton personer i Helsingborg till att skapa minst femtio nya jobb på fem års sikt, säger han.

Helsingborgs modernaste arbetsgivare

Ambitionen är att etablera en hälsosam verksamhet som kan verka långsiktigt samtidigt som målet är att vara en av Helsingborgs modernaste och mest attraktiva arbetsgivare.

– Det betyder att vi inte bara kommer ha digitaliseringskonsulter som ligger i framkant vad gäller kompetents i modern teknik – det är även ett uttryck för hur jag vill se på vår roll som arbetsgivare och min roll som ledare för verksamheten. Allt ifrån hur vi ser på CSR-arbete, jämställdhet och hållbarhet till konsultrollen och hur vi kan anpassa den, till att utgå från varje medarbetares privata situation och vilka möjligheter vi har att forma roller som passar in i livspusslet. Det här är frågor jag verkligen brinner för och vill ha en möjlighet att arbeta med i vår satsning, säger Christian.

Det brinnande engagemanget för att påverka individers vardag på ett positivt sätt är något som driver Christian. Möjligheten att få se människor växa och samtidigt få vara med och påverka samhället är en av de starkaste anledningarna till att han är övertygad om att det här blir en otroligt spännande, kul och bra resa.

– Att vara stor ger möjligheter att vara snäll, och att vara snäll är viktigt för mig, både privat och i arbetslivet. Jag tror på att vara snäll och att det gör bra saker med människor. Vi behöver ha respekt för att vi alla är olika, har olika syn på saker och olika förutsättningar i livet. Att tillåta människor ta ansvar och stötta dem i deras vardag, och att skapa en arbetsplats med en kultur där vi alla respekterar varandra och dit människor gillar att komma varje dag för att det är deras arbetsplats är det jag stävar efter i den här satsningen, säger Christian.

Christina Johansson

Head of Communications