Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

Förvaltare tipsar om Knowit på börsen

Anette Dahlberg, förvaltare på Länsförsäkringar gästar Di TV och listar Knowit som ett av de mest intressanta hållbara börsbolagen att investera i.

– Bolaget har gått jättebra och är ett av de bästa it-konsultbolagen på börsen. När det handlar om att effektivisera litar vi på att tekniken ska hjälpa oss med hållbarhetsarbetet, men vi behöver också spara på de resurser som finns och det är Knowit och SKF bra exempel på, säger Anette Dahlberg, förvaltare på Länsförsäkringar.

En långsiktig och hållbar investering

Knowit är enligt Anette en hållbar investering därför att vi hjälper industribolag och andra bolag att följa med på den automatiserings- och digitaliseringsresa som nu pågår.

– Det är ju så viktiga investeringar som kommer att fortsätta ändå, trots att det råder viss oro för konjunkturen. En stor del av Knowits försäljning sker till offentlig sektor, och den är mycket mer stabil jämfört med privat sektor. Dessutom är verksamheten stor i Norge, där det går bra.

I den tredje kvartalsrapporten kan man utläsa en nettorekrytering på 100 nya konsulter och att det rullar på bra inom i stort sett allt.

– Det är en väldigt intressant investering. De är inte jättedyra i dagsläget, du har en direktinkastning på drygt tre procent och det är en relativt defensiv exponering med tanke på närvaron i den offentliga sektorn, säger Anette.

Se hela klippet från Di TV här.

Christina Johansson

Head of Communications