Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

E-handelsprofiler stärker Knowits erbjudande inom e-handel

Knowit Experience satsar ytterligare på sitt strategiska erbjudande inom e-handel - Sync. Bakom rodret för e-handelserbjudandet står fem seniora kommersiella profiler som under de senaste 10-20 åren lett stora digitala tillväxt- och lönsamhetsresor.

— Tuffa tider kräver att man vågar förändra och satsa. Sync är ett viktigt erbjudande för Knowit Experience i dessa tider. Alla profiler på Sync är vana att äga det kommersiella ansvaret i tuffa tider och har jobbat med lönsamhet i många år, säger Pernilla Vinneby, VD för Knowit Experience Stockholm.

En stor utmaning för många bolag där ute idag, i synnerhet e-handelsbolag, är just att hitta lönsamhet i affären - och att växa lönsamt. Eric Lundkvist med bakgrund från roller som exempelvis försäljningschef på Mat.se och E-handelschef på MQ (nuvarande Marqet) är ansvarig för e-handelserbjudandet inom Knowit Experience.

— Det har skett en vändning ute på marknaden, från fokus på tillväxt till lönsamhet. Många företag vet inte var de ska börja för att styra om verksamheten, där kan vi stötta och bidra till att driva lönsam tillväxt, säger Eric.

Idag består Sync-teamet av 5 seniora e-handelsprofiler som gjort 10-20 år på kundsidan med såväl operativt och strategiskt tunga roller som bland annat grundare, försäljningschef online, marknadschef och e-handelschef, på allt från start-ups och scale-ups till större bolag och börsnoterade företag. Utöver Eric består teamet av Kristofer Fanger, Emma Holmberg, Sara Rosang och Ali Nouri.

— Vi alla är starka kommersiella ledare, vi förstår helhetsaffären och har ansvarat för många avdelningar och team i uppbyggnad, expansion och förändring. Förändringsarbete och högt uppsatta försäljnings- och lönsamhetsmål har alltid varit vår vardag. Vi är ett starkt seniort team som nu vill dela med oss av vår kunskap, säger Eric.

Knowit Experience Sync erbjuder allt från senior strategisk kommersiell rådgivning till omfattande lönsamhets- och försäljnings-audits och går också in i interimsroller hos kund.

— Ofta går vi in i lägen där stora förändringar behöver göras. Vi kan gå in i alla möjliga roller som försäljningschef, e-handelschef, VD och i styrelseuppdrag, säger Eric.

På bilden: Sara Rosang, Ali Nouri, Eric Lundkvist, Kristofer Fanger och Emma Holmberg på Knowit Experience.

Sara Rosang, Ali Nouri, Eric Lundkvist, Kristofer Fanger och Emma Holmberg på Knowit Experience.