Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

Creuna-kollegor vann innovationspris i universell design

Hurra och grattis till våra nya Creuna-kollegor som tillsammans med Oslo kommun, vunnit Design og arkitektur Norge, DOGA:s, innovationspris i universell design, inom kategori grafisk design, för sitt arbete med Oslos nya visuella identitet!

DOGA står bakom Innovationspriset för universell design och det är fjärde gången priset delats ut. De nominerade var NRK TV, Vipps, det nya Flytoget, Stovnertårnet, bostadsföreningen Vindmøllebakken och Creunas arbete med Oslo kommuns visuella identitet. Under tisdagen 19 januari stod det klart att våra nya kollegor tog hem innovationspriset i universell design inom kategori grafisk design tillsammans med Oslo kommun. NRK TV vann pris inom kategori informations- och interaktionsdesign.

Tillsammans med Creuna har kommunen utvecklat en enad, enkel och inkluderande identitet för Oslo.

– I arbetet med den visuella identiteten har vi utvecklat lösningar baserat på användarnas behov. Detta har varit en förutsättning för alla lösningar vi har utvecklat. Vi har använt design som ett verktyg för att göra kommunen mer lättillgänglig för invånarna. Dessutom har de anställda fått bra verktyg för att kommunicera med invånarna, säger Creuna/Knowit Experiences John Aurtande, kundansvarig för Oslo kommun.

– Arbetet med Oslo kommuns identitet har tidigare vunnit ett antal utmärkelser, både nationellt och internationellt. Det känns extra kul att tilldelats detta pris som blir lite av ett kvitto på det arbete vi verkligen fokuserar på – att göra Oslos kommun mer tillgänglig för invånarna, säger Amund Brandsrud, vd för Knowit Experience.

Juryns motivering till vinnande bidraget:

Identiteten är innovativ, unik och grundligt implementerad. Den övergripande upplevelsen blir en mycket livlig profil som verkligen tar pulsen på Oslo. Oslo har fått en användarvänlig, flexibel och förenande grafisk profil, vilket gör att kommunen blir tydligare för sina medborgare.

Christina Johansson

Head of Communications