Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

AISAB:s nya webb möter besökarnas behov

Ambulanssjukvården i Storstockholm (AISAB) utgör en viktig samhällsfunktion som ska fungera dygnet runt årets alla dagar. Sedan 2018 har Knowit hjälpt AISAB i sin digitaliseringsresa genom att utveckla en helt ny externwebb och ett nytt intranät som ska möta besökarnas behov och bolagets krav. I dagarna lanserades den nya webbplatsen som är byggd i CMS:et Kentico, med ett nytt gränssnitt, nya färger, fler bilder och utökat textinnehåll.

AISAB:s utmaning var att skapa digitala tjänster som kunde tillgodose alla bolagets utökade ansvar och målsättningar. Ambulansavtalet med ägaren Region Stockholm innebar bland annat nya krav på informationssäkerhet, personalkompetens och utbildning. Ett av Region Stockholms mål var att använda digitalisering som ett verktyg för att effektivisera och kvalitetssäkra bolaget, öka tillgängligheten för patient och medarbetare samt skapa bättre digitala medarbetarstöd.

– Vi har hjälpt AISAB att ta fram en förstudie för att identifiera målgrupper och önskade effekter, utifrån workshops med representanter från alla delar av AISAB kunde vi inleda ett konceptuellt arbete där målbilden visualiserades och stegvis förfinades. Vi har arbetat fram en ny visuell identitet och hjälpt AISAB att arbeta fram ett nytt bildmanér, Jesper Allestam, projektledare på Knowit.

Utvecklingsarbetet har bedrivits i enligt scrum-metoden i sprintar, där Knowit har haft ett team på plats med kompetens inom design, tillgänglighet, projektledning, systemutveckling och integration, test och lansering samt utbildning.

– Det känns fantastiskt kul att fått vara en del av den här resan. Resultatet vi ser nu är en levande och tillgänglig webbplats med tydlig struktur och en uppdaterad grafisk profil. Vi har bland mycket annat fokuserat på att lyfta medarbetare och tillgängliggöra lediga jobb, säger Jesper.

Surfa in här för att se resultatet: www.aisab.nu 

Christina Johansson

Head of Communications