Från strategi till förvaltning

För Stockholms stad har vi tagit fram ett stort antal olika webbplatser, sidowebbplatser och digitala tjänster. Uppdraget innefattar allt från rådgivning och utveckling av digital strategi till koncept, interaktionsdesign, systemutveckling och förvaltning. Några exempel på vad vi hjälpt Stockholms stad med:

Många behov, en avsändare

Stockholms stad är en stor och decentraliserad organisation. Verksamheterna är många och behoven varierande. Det betyder en mängd olika webbplatser – och många olika typer av användare: medborgare, leverantörer, samarbetspartners och anställda. Trots olikheterna ska känslan av Stockholms stad som en och samma avsändare vara genomgående. Stockholms stad är också till för alla och ska kunna användas av alla på samma villkor. Det ställer höga krav, både vad gäller visuell design och tillgänglighetsanpassning för de olika digitala ytorna. Och – förstås – ett kontinuerligt förbättringsarbete, baserat på noggrann analys och användartester.

Stockholm.se är navet

Kärnan i stadens kommunikation är Stockholms stads webbplats. Här är målet att ge stockholmare snabb och tydlig service. Med hundratals olika verksamheter och ett flertal e-tjänster gäller det att guida besökaren rätt.

Vi har utvecklat en responsiv webbplats som tar hand om varje stockholmares behov: allt från att hitta öppettider för den lokala simhallen till att välja äldreboende eller ställa barn i kö till förskola. Kort sagt: Ett Stockholm för alla, presenterat på ett tillgängligt och pedagogiskt sätt.

Digitala lösningar i framkant

Stockholms stad ställer höga krav på sina digitala lösningar. Och vi jobbar hårt för att överträffa dem. Det har resulterat i digitala lösningar som ligger i framkant och som också flera gånger uppmärksammats för det. Tjänsten Jämför Service har rosats både i Sverige och Europa och satt en ny standard för hur kommunal service kan presenteras och jämföras. Under flera år har stockholm.se utsetts till Sveriges bästa offentliga webbplats av Internetworld, senast 2015. Samma år fick webbplatsen dessutom utmärkelsen Årets bästa sajt i tävlingen i Internetworlds Topp100. 

Kontakta oss
Urban Nyblom
Business Director, Knowit Experience Stockholm
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen