kvinna sitter på sängen och kontrollerar temperaturen på sitt barn. I handen håller hon sin telefon.

Ny plattform för 1177.se

Målsättningen är att, år 2025, ska Sverige vara bäst i världen på att använda digitaliseringens och e-hälsans möjligheter. Med hjälp av e-hälsa ska individen vara i centrum, verksamheter få hjälp att utvecklas och vården och omsorgen ska vara jämlik, effektiv, tillgänglig och säker. Detta kallas för Vision e-hälsa 2025.

Med 12 miljoner besök i månaden är Vårdguiden 1177 en av Sveriges största och viktigaste webbplatser för information om vård och hälsa. Här kan allmänheten söka information, logga in för att boka vårdbesök, förnya recept eller se sin egen journal. Knowits team har utformat och utvecklat CMS-plattformen och gett webbplatsen ett helt nytt utseende, responsitvitet och tillgänglighet.

tre personer diskuterar innehåll framför en digital enhet

Enkel publicering

Den nya plattformen ger inte bara en ökad stabilitet ur ett drifts- och förvaltningsperspektiv för en rad olika webbplatser inom e-hälsa. Webbplatserna blir också enklare att utveckla i framtiden.

Ett viktigt mål har varit att skapa en publiceringsplattform som är enkel att använda trots den komplexa kravbilden. Vi har varit lyhörda för redaktörernas feedback och utformat ett effektivt verktyg som löser deras kommunikationsbehov.

kvinna med huvudverk använder 1177 i telefonen

Tillgänglig för alla

Tillgänglighet är en viktig del när man bygger Sveriges största mötesplatser för e-hälsa. Både vad gäller design, gränssnitt och innehåll. Därför har teamet testat webbplatserna både utifrån teknisk tillgänglighet men också genom användartester med personer som har olika funktionsvariationer.

Säkerheten har också varit av högsta prioritet genom hela projektet med avancerade och automatiserade tester. Lasttester har säkerställt att lösningen hanterar riktigt hög trafik utifall att många söker information samtidigt.

Vill du veta mer?
Urban Nyblom
Business Director, Knowit Experience Stockholm
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen