Bakgrund

Brandkåren Attunda är ett kommunalförbund med sex medlemskommuner, Järfälla, Knivsta, Sigtuna, Sollentuna, Upplands-Bro och Upplands Väsby som arbetar för att göra kommuninvånarnas vardag så säker och trygg som möjligt. Deras uppdrag är att ansvara för förebyggande brandskydd och räddningstjänst i sina sex medlemskommuner.

Syfte & mål

De bad oss hjälpa dem utveckla både en ny webbplats samt ett nytt intranät då de gamla inte uppfyllde de krav som ställs på en modern webbplats vad gäller teknik, innehåll och utformning. Den strategiska målsättningen var att öka användningen av webbplatserna genom förbättrad kvalitet på informationen, en ökad tillgänglighet samt att ge besökare tillgång till information som är relevant för dem.

Lösning

Knowit utvecklade en webb och ett intranät i samma tekniska webblösning (Umbraco) med ett modernt responsivt gränssnitt vilket tillsammans med en lättnavigerad informationsstruktur har ökat tillgängligheten dramatiskt och gjort det mycket enklare för besökaren att hitta rätt och snabbt få svar på sina frågor. Både webbplatsen och intranätet fokuserar idag mycket mer tydligt på de olika målgruppernas behov och under arbetet lades fokus på att förenkla och möjliggöra för de redaktörer som arbetar på Brandkåren Attunda att skapa innehåll som ska attrahera och hjälpa de primära målgrupperna både genom teknik och information.

Några exempel på funktioner som möjliggör detta är:

  • Krisfunktion som tydligt meddelar allmänheten vid fara
  • Single sign-on via Active Directory, som dessutom är helintegrerad mot telefonboken.
  • Enkel kopiering av innehåll mellan intranät och externwebb
  • Enkel återanvändning av innehåll i andra digitala kanaler
  • Integration mot informationsskärmar uppsatta inom organisationen för att enkelt kunna tillgängliggöra ny information
Kontakta oss
Till toppen