Utmaning

Husqvarna Group är världsledande inom produktion av utomhusprodukter så som motorsågar, trimmers, robotgräsklippare och trädgårdstraktorer. De senaste åren har Husqvarna följt Internet-of-Things (IoT) framväxt och utveckling. Det här resulterade i att man 2014 tog beslutet att bygga en intern organisation inom IT-avdelningen Global Information Systems med det yttersta ansvaret för att utveckla och hantera IT-systemlösningarna för bolagets uppkopplade produkter.

Lösning

För att säkerställa en lyckad implementering av sin nya avdelning Digital Solutions and Services valde Husqvarna att använda Knowit som en av sina samarbetspartners. Knowits management-konsulter stöttade Husqvarna i arbetet med uppstart av och att definiera arbetssättet för den interna organisationen. Fokus låg vid tydlig kommunikation gentemot andra avdelningar, agila metoder och en DevOps-orienterad leveranskedja.

Knowit hjälpte också till med att bemanna centrala roller i utvecklingsprojekten inom avdelningen med erfarna och engagerade konsulter.

Effekt

Avdelningen för Digital Services and Solutions har under 2015 både växt i antal personer och i termer av ansvarsområden och man har skapat förtroende i relation till andra avdelningar inom Husqvarna Group. Avdelningen har levererat lösningar och arbetssätt som har visat sig fungera väl. Genom den här och andra liknande centrala aktiviteter har Husqvarna Group fått upp stort intresse inom sin marknad och återigen visat sin förmåga att skapa värde genom att anpassa sig till teknologiska och marknadsmässiga förändringar.

”Det finns många aspekter att ta hänsyn till när man kopplar ihop ett system. När vi inledde den här resan uppskattade vi den erfarenhet och de resurser Cybercom (Knowit) kunde bistå med. Cybercoms (Knowits) konsulter har varit väldigt hängivna, kompetenta och generösa med sitt kunnande, vilket har möjliggjort att vi snabbt och effektivt kunnat komma igång med vår organisation”

Jonas Florvik, chef för avdelningen Digital Solutions and Services vid Husqvarna Group.

Kontakta oss
Anders Snäckerström
Head of site and sales Knowit Jönköping
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen