Med internationellt fokus

Målet med den nya webbplatsen är att visa upp White som det ledande innovativa och hållbara skandinaviska arkitektkontor de är, på en internationell marknad. Önskemålet från vår uppdragsgivare var att ge besökaren en härligare, mänskligare och öppnare bild av White än man förmedlat tidigare.

Samtidigt som de ville förmedla all Whites samlade expertis, ville de entusiasmera och bjuda in besökaren till Whites värld. Man ska helt enkelt känna pulsen, hjärtat och passionen som dagligen präglar Whites vardag!

Två områden samtidigt

Vi identifierade två viktiga områden för besökaren: Dels att kunna utforska Whites många projekt – från bostäder och förskolor till möbler. Men också att enkelt kunna komma i kontakt med rätt person hos White. Genom att synliggöra människorna bakom projekten, det som särskiljer White på marknaden, får vi dem att sticka ut i den internationella konkurrensen.

Människan i centrum

Med användarnas behov och ledorden ”explore”, ”challenge” och ”inspire” som utgångspunkt, skapade vi en webbplats som är tydligt inkluderande och synliggör Whites syn på mångfald. Genom att sätta människan i centrum, i så väl projektbeskrivningar som på webbplatsen i stort, lanserade vi en färgglad och inspirerande sajt med ett flexibelt ramverk som gör det möjligt att visa upp alla delar av White.

Många rörliga element skapar upplevelsen av att det händer mycket. Detta var också viktigt för White, som inte ville att det skulle vara för tillrättalagt. En tidig input var ”Gör det stökigt, mänskligt med en känsla av behind the scenes.” Precis sådant man älskar att höra i ett kreativt arbete!

Topp fem i världen. Minst.

Av 13 000 bidrag från 70 länder nominerades White Arkitekters webbplats i Webby Awards, och blev därmed en av världens fem bästa webbplatser i kategorin Architecture & Design. 

Därefter följde ett internationellt och nationellt prisregn. Guld i Svenska Designpriset, 3 stycken silver i Davey Awards, silver i W3 Awards, silver i Hong Kong Design Awards och avslutningsvis guld för "Best homepage" i Archiboo Awards.

Kontakta oss
Urban Nyblom
Business Director, Knowit Experience Stockholm
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen