Exempel på de nya webbplatserna för hva-koster-tannlegen på en mobiltelefon

Utmaning

Webblösningen hvakostertannlegen.no skulle få ett ansiktslyft i och med att Forbrukerrådet.no fått en ny visuell profil på nätet. De önskade att rikta sig mot studenter och en kvinnlig målgrupp med stort spann i ålder och livssituation. Hvakostertannlegen.no vill upplevas som en enkel, effektiv och lättillgänglig tjänst som ska jämföra tandläkarpriser och ge dig bra överblick över utbudet som finns i din närhet.

Lösningen

Vårt tillvägagångssätt blev en ungdomlig och humoristisk visualisering med motsvarande tone of voice. Detta för att distansera oss från de tankar som de flesta har om tandläkare, att det är dyrt och smärtsamt. Vi önskar att ge tjänsten ett mer mänskligt och personligt uttryck för att sänka tröskeln till att boka tandläkartid. I samarbete med fotograf Ole Walter Jacobsen producerade Forbrukerrådet flera filmer som återspeglade det personliga och humoristiska konceptet.

Resultat

Redan efter steg ett så hade man nått en ökning med 27 % fler besök, ökad synlighet organiskt i sociala kanaler, och ett skifte i trafikkällor. Trafiken från mobil ökade med 30 % under perioden och man är på god väg att nå målet att merparten av trafiken ska komma från mobil. Hela 30 % av de norska användarna på Facebook har sett kampanjen och engagemanget har bidragit till en ökning på hela 25 % tillväxt i nya användare på hvakostertannlegen.no, och detta, som sagt, bara efter steg ett.

25% tillväxt i nya användare

Vill du veta mer?
Urban Nyblom
Business Director, Knowit Experience Stockholm
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen