Utmaning

Som ett av Sveriges tio största hälsoföretag med över en miljon besök varje dag, hade Folktandvården Skåne som mål att ge sina besökare en modern och lättnavigerad webbplats som fungerar på alla enheter. De ville även förbättra kunders upplevelse av tandvården och skapa ett kundbemötande i toppklass. Slutligen önskade de minska antalet inkommande samtal gällande tidsbokningar för att ge medarbetare mer tid åt sina patienter.

 

Lösning

Lösningen blev en responsiv webbplats med attraktiv användarvänlig design byggd i innehållshanteringssystemet EpiServer. Vi inledde arbetet med en behovsanalys för att kartlägga såväl besökarnas behov som Folktandvården Skånes önskemål om funktionalitet och innehåll. Behovsanalysen gav oss ett tydligt beslutsunderlag för struktur, sidarkitektur, funktionalitet och innehållsproduktion för hela sajten.

Analysen visade att kunderna efterfrågade tidsbokning via webben. Vi utvecklade därför en webbtidsbokning som gör det möjligt för besökare att boka, avboka eller boka om en tandläkartid på webbplatsen via Mobilt BankID. Föräldrar kan även boka tid åt sina barn via tjänsten.

Webbplatsens innehåll fick också en tydlig målgruppsanpassning.  Information om priser och avtal blev synligare och mer begripliga. Klinikers öppettider och kontaktinformation lyftes fram i en lättanvänd navigerbar kartfunktion. Webbplatsen fick bra information om alltifrån olika typer av behandlingar till råd kring god tandhälsa och munhygien. Allt innehåll och alla tjänster på webbplatsen blev mer tillgängliga för personer med olika typer av funktionsnedsättning. Allt i linje med förstudiens analys.

Resultat

Resultatet av den nya webbplatsen talar för sig självt. Folktandvården Skåne hanterar omkring 3000 bokningar varje vecka i webbtidsbokningen. 

Antalet inkommande telefonsamtal till klinikerna för tidsbokning, öppettider och priser har minskat vilket gör att personalen kan ägna mer tid åt patienter och utnyttja mer av sin kompetens.

Kontakta oss
Urban Nyblom
Business Director, Knowit Experience Stockholm
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen