Kvinna som handlar online.

Utmaningen

Svenska Bankföreningen företräder bankerna i Sverige och skapar förutsättningar så att de kan erbjuda attraktiva och konkurrenskraftiga finansiella produkter och tjänster.

En stor utmaning är att följa upp säkerheten i de tretton medlemsbankernas gemensamma finansiella infrastruktur, med en mängd olika infrastrukturleverantörer. 

Lösningen

För att ge Svenska Bankföreningen kontroll över sin säkerhetsstatus tog vi fram en tjänst som regelbundet levererar skräddarsydda rapporter och presentationer som visar den aktuella säkerhetsstatusen. Tjänsten bygger på ett verktyg där alla leverantörer av infrastruktur får rapportera sin säkerhetsnivå, deras så kallade efterlevnad. För att förtydliga förväntningarna på leverantörerna underhåller vi också ett regelverk som beskriver dessa.

Utöver tjänsteleveransen bistår Knowit även med övervakning av tjänster och ger stöd kring frågor gällande säkerhet åt både ingående banker och deras leverantörer.

ett skräddarsytt rapportsystem.

Resultatet

Idag kan Svenska Bankföreningen arbeta mer med övergripande krav, mål och strategi istället för att lägga tid på att diskutera säkerhetsrelaterade detaljer med enskilda underleverantörer.

Vad kan vi hjälpa dig med?

Vill du att vi ringer dig?

Tack för ditt meddelande! Vi ringer dig inom kort. Hälsningar, Knowit

Till toppen