Kvinna som handlar online.

Utmaning

Svenska Bankföreningen företräder bankerna i Sverige och skapar förutsättningar så att de kan erbjuda attraktiva och konkurrenskraftiga finansiella produkter och tjänster.

En stor utmaning är att följa upp säkerheten i de tretton medlemsbankernas gemensamma finansiella infrastruktur, med en mängd olika infrastrukturleverantörer. 

Lösning

För att ge Svenska Bankföreningen kontroll över sin säkerhetsstatus tog vi fram en tjänst som regelbundet levererar skräddarsydda rapporter och presentationer som visar den aktuella säkerhetsstatusen. Tjänsten bygger på ett verktyg där alla leverantörer av infrastruktur får rapportera sin säkerhetsnivå, deras så kallade efterlevnad. För att förtydliga förväntningarna på leverantörerna underhåller vi också ett regelverk som beskriver dessa.

Utöver tjänsteleveransen bistår Knowit även med övervakning av tjänster och ger stöd kring frågor gällande säkerhet åt både ingående banker och deras leverantörer.

ett skräddarsytt rapportsystem.

Resultat

Idag kan Svenska Bankföreningen arbeta mer med övergripande krav, mål och strategi istället för att lägga tid på att diskutera säkerhetsrelaterade detaljer med enskilda underleverantörer.

Kontakta oss
Peter Lindstedt
Head of Cybersecurity & Law
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen