Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

UPPDRAGSUTBILDNING

Säkerhetsprövning – fokus säkerhetsprövningsintervju – 1 dag

Uppdragsutbildning i samarbete med SSF.

Knowit och SSF Stöldskyddsföreningen samarbetar för att göra Sverige säkrare och erbjuder tre högaktuella utbildningar för att möta det ökade behovet av kompetensförsörjning inom säkerhetsskyddsområdet.

Vet du hur du hittar rätt balans mellan personlig integritet och skyddet av Sveriges säkerhet? Är du bekant med vilka frågor som bör ställas under en säkerhetsprövningsintervju? Om du är ansvarig för att genomföra säkerhetsprövningar, är denna kurs särskilt utformad för dig och din verksamhet.

Personalsäkerhet är en grundläggande aspekt av säkerhetsskydd, och syftar till att säkerställa att endast lojala och pålitliga personer deltar i säkerhetskänslig verksamhet. En säkerhetsprövning utförs för att utreda en persons lojalitet och pålitlighet och för att hitta eventuella sårbarheter från säkerhetssynpunkt innan personen får tillgång till sådan verksamhet. Säkerhetsprövningsprocessen är integritetskänslig och omfattas av omfattande regleringar och många verksamheter upplever detta område som svårt att navigera.

Under kursen leder kursledare och tillika experten på säkerhetsprövningsintervjuer er igenom grunderna i säkerhetsprövning, dess syfte och betydelse inom säkerhetsskyddet. Ett särskilt fokus läggs på det praktiska genomförandet av säkerhetsprövningsintervjun och vad som krävs för att lyckas. Som deltagare får ni också möjlighet att träna på att genomföra säkerhetsprövningsintervjuer.

Kursledare

Philip Ölmunger är en mycket erfaren säkerhetsexpert med många års erfarenhet av säkerhetsskydd genom sin tidigare anställning som säkerhetsunderrättelseofficer inom Försvarsmakten. Han besitter stora kunskaper inom säkerhetsskyddets alla områden, men är specialiserad på personalsäkerhet (säkerhetsprövning) och då specifikt inom utfrågning/samtalsledning och lögndetektion där han arbetade som instruktör. Han är således en mycket van föreläsare och utbildare. Idag arbetare Philip som säkerhetsskyddskonsult hos Knowit och stöttar kunder med bl.a. säkerhetsprövning vid rekrytering till säkerhetskänsliga befattningar.

Plats och datum

Kursen kan genomföras på plats hos er eller i SSF:s kurslokaler och datum bestäms i samråd mellan er, SSF och kursledare.

Följ länken för att läsa mer om utbildningen och skicka intresseanmälan:

Säkerhetsprövningsintervju | SSF Stöldskyddsföreningen (stoldskyddsforeningen.se)