Knowit köper digitalbyrån All Rise

Publicerad 11 dec 2018

Knowit förvärvar det Stockholmsbaserade bolaget All Rise, specialister inom digital marknadsföring och datadriven analys. Knowit Experience är idag Nordens största digitala byrå med drygt 600 medarbetare och tillskottet av All Rise innebär en stärkt kompetens inom datadrivna digitala kundupplevelser.

Knowit Experience har en stark position inom webb- och e-handel och ser ett ökat kundbehov och efterfrågan på specialistkompetens när det gäller att driva webbtrafik och konvertera till försäljning via kanaler som t ex Google och Facebook. All Rise är experter på webbanalys och konvertering och har en affärsmodell som är mycket uppskattad hos nuvarande kunder. Knowit Experience har sedan tidigare ett samarbete med All Rise och ser stor potential i att stärka och bredda det befintliga erbjudandet ytterligare.

- Vi ser stora möjligheter i att vara del av en större digitalbyrå, med ett starkt varumärke och en bredare kompetens. Vårt fokus är fortsatt att vara absolut bäst på digital marknadsföring och analys, Nu får vi dessutom tillgång till en helt annan nivå av resurser och verktyg. Det kommer ge oss möjlighet att ta nästa steg och öppnar upp för att kunna hjälpa en större kundbas att analysera, och öka konverteringen i sin online försäljning. Vi har redan idag samarbetat i kunduppdrag och har sett att vi kompletterar varandra väl, säger Jacob Pihl, VD på All Rise.

- Förvärvet av All Rise innebär att vi stärker vårt erbjudande med några av de bästa experterna inom Performance Marketing. För både befintliga och nya kunder innebär det nya möjligheter att skapa en mer träffsäker och relevant marknadskommunikation, genom att omvandla stora datamängder till reella kundinsikter. All Rise har en stark och tydlig position inom datadriven webbanalys och konvertering online. Tillsammans kan vi växa den här affären betydligt större, initialt på Stockholmsmarknaden men på lite sikt på alla orter där Knowit Experience är etablerade, säger Fredrik Ekerhovd, Affärsområdeschef för Knowit Experience i Norden.

All Rise har idag 10 anställda som under januari flyttar in i Knowits lokaler i centrala Stockholm.

Vill du veta mer?
Christina Johansson
Head of Communications
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen