Åsa Holmberg blir ny affärsområdeschef i Knowits koncernledning

Publicerad 06 mar 2018 Åsa Holmberg blir ny affärsområdeschef i Knowits koncernledning

Åsa Holmberg tillträder den 6 mars som ny Affärsområdeschef för Knowits största affärsområde Solutions. Åsa är idag regionchef för Stockholm, och kommer i sin nya roll även ingå i koncernledningen. Knowit Solutions har idag drygt 1 200 anställda i Norden.

Åsa ersätter Johan Strid som haft motsvarande roll sedan 2015 och varit i Knowit sedan 2011. Johan har sagt upp sig på egen begäran för att gå vidare till rollen som CEO för Prevas AB. Han tillträder den nya tjänsten senast 1 augusti.

- Jag är väldigt glad att Åsa tackat ja till den nya rollen. Hon kommer att tillföra både erfarenhet och kompetens till vår ledning. Åsa har under sin tid på Knowit visat att hon både har ett uppskattat ledarskap, kundfokus och en strategisk kompetens som bidrar till affärsutveckling, både för oss och våra kunder, säger Per Wallentin, koncernchef.

Åsa Holmberg är civilingenjör från KTH och har varit på Knowit sedan 2013. Åsa har varit i IT-branschen under drygt 20 år och haft ledande roller i flera konsultbolag.

- Jag ser verkligen fram emot att få fortsätta att vara med att utveckla Knowits erbjudande, och det är så kul att jobba i ett bolag som på riktigt ligger i framkant i den digitala transformationen. Inom affärsområdet Solutions är vi med och skapar nya innovativa lösningar för våra kunder med stöd av den senaste tekniken och vi ser en fortsatt mycket stark efterfrågan på våra tjänster, säger Åsa Holmberg.

Knowit lämnade nyligen en rapport för kvartal fyra som visade på ett helår med all time high resultat. Helåret 2017 var ytterligare ett rekordår för både resultat, omsättning och nyrekrytering.  

- Det känns oerhört bra att vi har möjlighet att internrekrytera till rollen som affärsområdeschef för Solutions. Jag har uppskattat att få jobba tillsammans med Johan Strid, som haft en viktig roll i vår förändringsresa, och jag är övertygad om att Åsa, som redan idag har en viktig strategisk roll i bolaget, kommer att ta över stafettpinnen och fortsätta driva den fina utveckling vi ser i både Solutions och i Knowit som helhet, säger Per Wallentin.

Vill du veta mer?
Christina Johansson
Head of Communications
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen