Projektledarrollen i en förändringens tid

Publicerad 27 nov 2018

Theresa Thorsson, ansvarig för styrkeområdet Project & Quality Management inom Knowit Insight, sitter sedan april 2018 i styrelsen för Svenskt Projektforum. I en intervju med tidskriften Projektvärlden berättar hon om deras arbete.

Svenskt Projektforum är en ideell förening för projektverksamhet och projektledare, som har funnits sedan 1968 och har omkring 2 000 medlemmar. Teresa beskriver vad styrelsen arbetar med just nu:

- I och med att det agila synsättet kommer in har vi börjat titta på hur vi kan säkerställa att vår vision är uppdaterad och berättigad. Vi vill hitta ett framtidssäkrat sätt att skapa värde för alla som interagerar med oss. Samtidigt ligger vi i framkant, till exempel när det gäller det agila arbetssättet, där vi arbetar bland annat med agil certifiering.

Teresa jobbar som managementkonsult och är expert på PENG (Prioritera Enligt NyttoGrunder), som är en nyttovärderingsmetod.

- Jag är ansvarig för PENG-modellen, utbildningar och för certifieringsrådet. I det arbetet märker jag att jag verkligen gör nytta hos företag och organisationer.

Läs hela intervjun här.

Knowit Insight är med sina nästan 300 medarbetare en av de starkare digitala managementkonsulterna i Norden. Vi är specialiserade på att hjälpa våra kunder utveckla och förstärka de förmågor som krävs av framgångsrika organisationer i framtiden.

Till toppen