Möt Knowit i Almedalen

Publicerad 26 jun 2018 Knowit deltar i Almedalen 2018

Under årets Almedalsvecka är Knowit med på flera event. Vi är stolt huvudsponsor av Drivhusetdagen som är till för att fira och uppmuntra kvinnors företagande. Du kan även lyssna på och inspireras av vår vd Per Wallentin samt säkerhetsexpert Åsa Schwarz som pratar digitalisering och cybersäkerhet.

Knowit är med och diskuterar bland annat it-brott, digital säkerhet och hur digitalisering bidrar till ökad kvalitet under 2018 års Almedalsvecka som arrangeras 1–8 juli i Visby. Följande event är du välkommen att komma och lyssna på och träffa oss i Almedalen 2018:


Per Wallentin om hur vi med digitalisering ökar effektivitet och kvalitet
Knowit i samarbete med Dagens industri (DI) håller 3 juli ett seminarium om hur det är möjligt att digitalisering ger ökad kvalitet i offentlig sektor.

Ekonomiska vinster uppstår när vi drar nytta av digitaliseringen. De positiva effekterna av digitaliseringen ligger framför oss, såsom rättssäkerhet, integritet och färre risker skapade av den mänskliga faktorn.

Knowits vd Per Wallentin öppningstalar. Andra medverkanden är Jan Gulliksen (professor, KTH), Håkan Nyberg (vd, Ikano Bank) och Anna Gärdin (digitaliseringsexpert, Nacka kommun).

Arrangör: Dagens industri och Knowit
Datum: 3 juli, 10.00–11.00
Plats: Donners plats 2, Visby


Drivhusetdagen – för kvinnors företagande
Drivhusetdagen arrangeras 2 juli för att fira och uppmuntra kvinnors företagande. 

Drivhuset Norden är en mötesplats för människor som vill utveckla affärsidéer och riktar sig mot drivna entreprenörer. Syftet är att få fler att våga ta steget till att starta och driva eget företag. Mer än 50 procent av dem som startar och driver företag genom Drivhusets verksamhet är kvinnor - något som man än mer vill uppmuntra.

Knowit deltar som huvudsponsor för dagen och medverkar med insikter och exempel på hur man arbetar mer genusmedvetet för att skapa ett inkluderande företagsklimat som attraherar fler kvinnor till it- och konsultbranschen.

Arrangör: Drivhuset Norden och Knowit
Datum: 2 juli, 16.00–21.30
Plats: Strandgatan 34, Visby

Åsa Schwarz i en paneldebatt om de nya it-brotten och hur de ser ut
Åsa Schwarz, säkerhetsexpert på Knowit Insight, deltar 2 juli i en paneldiskussion om cybersäkerhet och de hot som de nya it-brotten utgör. Hur avgörande är digital säkerhet på individ-, organisations- och samhällsnivå egentligen? 

Frågor som diskuteras: 

  • Vad gör vi om människor inte längre vill betala på nätet? 
  • Om man inte vågar lämna information om sin hälsa?
  • Inte känner sig trygg nog att säga sin mening på sociala medier? 
  • Går cyberpiraterna att stoppa och vems är ansvaret?


Ledande representanter från rättsväsendet, myndigheter och it-industrin diskuterar vikten av cybersäkerhet samt beskriver den utveckling och de hot som de ser från brottslighet inom den digitala världen. 

Arrangör: Microsoft AB
Datum: 2 juli, 10.00–10.45
Plats: Södra kyrkogatan 3, Visby

Mer om it-eventet hittar du här
Läs mer om Almedalsveckan här

Till toppen