Knowit trea i SM i employer branding

Publicerad 21 nov 2019 Knowit vann tredjepris i Magnet Awards. På bild: Emma Svensson och Carin Strindmark

När Magnet Awards, SM i employer branding, avgjordes 20 november i Stockholm kammade Knowit tillsammans med Zmash hem en tredjeplats i kategorin Digital förflyttning. Det med en rekryteringskampanj baserad på datadrivna konversationer och influencer marketing.

Av totalt över 100 bidrag lyckades Knowit kvalificera sig till nomineringen när SM i employer branding skulle avgöras under onsdagskvällen 20 november. Åtta kategorier med en handfull tävlande i varje kategori skulle göra upp om första, andra och tredje pris. När vinnarna.i kategorin Digital förflyttning avslöjades stod det klart att Knowit vunnit tredjepriset.

– Vi är väldigt glada och stolta över att få ta emot det här priset och med denna kampanj har vi tillsammans med Zmash nu tagit klivet in i datadriven rekrytering på riktigt. Det innebär att vi blivit tillgängliga på ett helt annat sätt för potentiella medarbetare just för att de enklare hittar oss via fler kanaler än tidigare. Vi hjälper företag och organisationer att hitta och förverkliga nya digitala möjligheter. Då kan vi inte vara sämre själva, och därför känns det väldigt roligt att få ett kvitto på det vi gör och att vi är på rätt väg, säger Emma Svensson, projektledare med fokus på varumärke, kommunikation och digitala kanaler på Knowit.

Juryns motivering till tredjepriset

Knowit Insight med ”Attrahera nya kandidater med influencer marketing och datadrivna konversationer”

Juryns motivering: På en hårt konkurrensutsatt kandidatmarknad har bronsmedaljören visat stor insikt och mod genom att basera sin jobbkommunikation på nya, alternativa teknologiska lösningar. För en mycket begränsad budget har man lyckats öka inflödet av kandidater, höja konverteringsgraden och landa på en kostnad på dryga tusenlappen per kvalificerad kandidat. Hatten av från juryn.

Mer om kategorin Digital förflyttning

Kategorin innefattar satsningar på ny teknologi och lösningar som ökar omställningstakten hos HR och har förbättrat arbetsgivarens kommunikation, dialog eller interaktion med medarbetare och/eller kandidatmarknaden.

Arbetet kan till exempel innebära att ett tydligt skifte från analoga till digitala kanaler gjorts, att verksamheten introducerat innovativa eller gränsöverskridande verktyg/system/plattformar eller skapat nya digitala flöden och processer – alternativt med syfte att öka kvalitet, effektivitet och/eller upplevelse inom rekrytering, employer branding eller Learning & Development.

Nominerade bidrag i kategorin Digital förflyttning

  • Knowit Insight ”Influencer marketing & datadrivna konversationer”  Byrå: Zmash
  • Ramboll ”Shaperunner” Byrå: Garbergs / Growth Hackers
  • Scania Sverige ”The big mission” Byrå: Intern
  • Söderberg & Partners ”Digital bakgrundskontroll” Byrå: SRI
  • Tele2 ”Digital AD automation” Byrå: Adway
  • Upplands Motor ”Vinna tillsammans” Byrå: Wildfire


Vann gjorde Ramboll, andraplatsen tog Söderberg & Partners.

Till toppen