Knowit populäraste konsultbolaget bland IT-talanger

Publicerad 10 jan 2019

För andra året i rad har vi blivit framröstade till konsultbranschens mest attraktiva arbetsplats av Sveriges unga yrkesverksamma akademiker inom IT. Det visar årets Karriärbarometer från Universum.

I Karriärbarometern har Universum låtit så kallade young professionals, alltså akademiker som har arbetat några år efter examen och är högst 35 år, rösta fram de mest attraktiva arbetsgivarna i Sverige.

För unga talanger inom IT är Knowit det högst rankade konsultbolaget och ligger på plats 16 i listan. Google, Spotify och Microsoft är fortfarande favoriterna.

Drivkrafter i arbetslivet

I undersökningen har även de som utbildat sig inom data/IT fått berätta vilka drivkrafter och mål de har i karriären. Balans mellan arbete och privatliv anses viktigast medan en chefsroll eller en internationell karriär lockar minst.

Så tycker våra medarbetare om balansen

Tvåbarnsmamman Huan Xie, 33 år, och Jacob Ahlberg, 23 år, är högskoleutbildade och arbetar inom IT på Knowit.

huan-xie-knowit_1400x700.jpg

Huan Xie, androidutvecklare

Huan studerade informationsteknik på KTH och har varit anställd på Knowit sedan 2016. Just nu arbetar hon som Androidutvecklare.

– På Knowit har vi flexibel arbetstid vilket innebär att jag kan kombinera jobbet med alltifrån gymmet, fika med mina vänner till familjeresor. Jag tror att om man håller fast vid sin fritid och sina hobbies så känner man större balans i livet och är mindre stressad, säger Huan.

jacob-ahlberg-knowit_2100x1400.jpg

Jacob Ahlberg, iOSutvecklare

Jacob är iOSutvecklare och har gått en yrkesutbildning på Newton i Stockholm med inriktning mobila applikationer. Han började på Knowit i maj 2018.

– Jag tycker det är skönt att kunna planera min egen arbetstid. Ifall någonting dyker upp så kan jag enkelt justera mitt arbete och få ihop livspusslet, säger Jacob.

Topplistan 2018

Se listan över de mest attraktiva arbetsgivarna för young professionals i Sverige inom Data/IT på Universums webbplats.

Jobba hos oss

Vill du satsa på en karriär hos Sveriges mest populära konsultföretag? Hör av dig till oss på Knowit!

Sök våra lediga jobb

Till toppen