Internationellt innovationspris för helautomatiserad låneprocess

Publicerad 08 feb 2021

Plattformen Dploy från Knowit och AS Financiering har utsetts till vinnare av "Best Adoption of Tools & Governance in Digital Lending" vid den årliga utdelning av IBSI Global FinTech Innovation Awards för 2020. Det norska bidraget tog priset i konkurrens med 220 nominerade projekt från 52 länder och bekräftar att norska banker och norsk FinTech står starka på den internationella marknaden.

IBS Intelligence har under ungefär 30 år varit den internationellt sett mest trovärdiga aktören inom FinTech-nyheter, -forskning och -rådgivningstjänster. Deras Sales League Table är erkänt som den bästa globala industribarometern under de senaste decennierna. Fler än 5 000 banker i över 150 länder deltar i tävlingen. IBSI-vinnarna utvärderas bland annat på innovationsförmåga, projektgenomförande, bruk av best practices och verktyg, anpassbarhet och dokumenterade resultat.

Stark marknadsutveckling efter lansering

Den nya lösningen lanserades under andra kvartalet 2020 och gav omedelbara resultat. AS Financiering ser nu en starkt ökad omsättning, utan ökad bemanning eller övertid. – Vi har fått flexibla och kraftfulla verktyg på plats för att optimera våra scoringregler och har en högre andel helautomatiserade låneansökningar och utbetalningar än tidigare, säger Espen Sollien vid AS Financiering.

Den heldigitala lånelösningen från Dploy och Knowit bidrog till försäljningsrekord och dubblerad lånevolym för AS Financiering på en konkurrenspräglad marknad. Handläggningstiden för en låneansökan har minskats till 2–3 minuter och en stor andel av ärendena kan hanteras automatiskt.

Om Dploy från Knowit

Dploy är en plattform som är utvecklad för att automatisera handläggning av låneansökningar. Plattformen är riktad mot finansföretag som erbjuder leasing, leasing av tillgångar till företag, försäljningsfinansiering/blancolån, bostadslån, lån, kreditkort och andra finansiella produkter till sina kunder. Kunder och samarbetspartners som återförsäljare och agenter kan också få kreditansökan godkänd på bara några sekunder.

Om AS Financiering

AS Financiering är ett av Norges äldsta finansieringsföretag och ett helägt dotterbolag till Sparebanken Øst. Företaget är specialiserat på bilfinansiering och ger också lån för motorcyklar, husvagnar och båtar. AS Financiering har kontor centralt i Oslo. Företaget är rikstäckande och distribuerar sina produkter via återförsäljare, internet, tjänsteförmedlare och moderbolagets kontor.

Kontakta oss
Jan-Georg Lehmann
CCO, Knowit Solutions Bergen
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen