GROW är tillbaka

Publicerad 19 feb 2019

Efter förra årets succé är Knowits konsult- och ledarskapsutvecklingsprogram GROW tillbaka. Idag startar programmet för en andra gång.

Programmet GROW som startades 2018, med syfte att lyfta fram och boosta kvinnor inom Knowit, startar nu upp för en andra gång. Upplägget kommer att vara samma som föregående år där frågeställningarna "vem är jag?", "var vill jag?", "vad behöver jag?" utgör grunden i programmet. Under tre tillfällen, fördelat under närmare ett år, kommer gruppen att träffas och diskutera frågeställningarna. Utanför träffarna appliceras lärdomar och erfarenheter i deltagarnas vardag samtidigt som de arbetar med ett case med koncernleverans.

Programmet kommer ha ett stort fokus på jämställdhet och mångfald vilket både ska skapa motivation och förutsättningar till personlig utveckling. Du kan läsa mer om programmet och dess innehåll här.

Vidareutvecklat och förfinat program

Arvid Leander

Även i år är det Arvid Leander och Helena Tronner som håller i programmet tillsammans med det nya tillskottet Sanna Lindholm. Upplägg och innehåll kommer vara detsamma som tidigare, men kan komma att anpassas efter deltagarnas engagemang.

– Med lärdomar från den första omgången har vi tagit tillvara på den feedback som vi har fått från tidigare deltagare och vidareutvecklat samt förfinat programmet därefter. Det är en ständig process och mycket beror på deltagarnas engagemang som imponerade på oss i den förra omgången. Förhoppningen är att få fler kulturambassadörer inom Knowit. Det är inspirerande att se att förra årets deltagare lever efter Knowits värderingar och det vill vi ta vara på och även behålla nätverkandet genom GROW Community, säger Arvid.

Ny grupp av kvinnor

Den nya gruppen kommer precis som föregående år vara en grupp kvinnor från olika affärsområden och orter runt om i Sverige. Cecilia Hilton och Yasmine Forsberg Erdal är två deltagare som är uttagna till årets omgång av GROW. Första gången Cecilia hörde om programmet var på den koncerngemensamma informationsdagen för nyanställda under 2018 och hon blev direkt positivt inställd.

– Jag blev intresserad då programmet är en del i Knowits jämställdhetsarbete och att fokus ligger på att inte bara utvecklas i min yrkesroll utan också inom Knowit som företag. Att bli uttagen till att deltaga i GROW är en jättefin möjlighet, speciellt med tanke på att jag på sikt strävar efter att arbeta på en mer strategisk nivå, säger Cecilia.

Förväntningarna från deltagarna är även de höga och tjejerna berättar att förhoppningarna är bland annat att få bättre kännedom om verksamhetens struktur, att lära känna och lära av nya kollegor över kompetens- och regionsgränser och att få bra verktyg som kan appliceras i det dagliga arbetet.

– Det är två saker som jag ser fram emot mest, dels möjligheten att få utvecklas i konsultrollen såhär i början på karriären och dels möjligheten att få jobba tillsammans med fler drivna kvinnor inom Knowit. Jag hoppas på att få inspiration och tydligare svar på frågorna ”var vill jag i min karriär?” och ”vem är jag i min konsultroll?”, säger Yasmine.

– Jag hoppas även att jag ska lära mig att hantera och värdera resultatet från GROW i mitt nuvarande arbete för att utvecklas till att bli en ännu bättre kollega, medarbetare och ledare på Knowit - men också att växa som person på ett mer långsiktigt plan och ta med mig utkomsten av dessa erfarenheter till nya utmaningar framåt med kunder och inom organisationen, säger Cecilia.

Programmet genomförs just nu i Sverige men planer finns på att utöka GROW till ett nordiskt initiativ, precis som Knowits genusarbete i övrigt.

Till toppen