Knowit på Almedalsveckan 2019

Publicerad 18 jun 2019

Almedalsveckan är en plats för utbyte av kunskap och oväntade möten som kan bidra till att utveckla vårt samhälle. Ett inspirerande sammanhang som får oss på Knowit att utvecklas, se nya lösningar och tillsammans med andra branscher sträva mot samma hållbara framtid.

I år är Knowit delaktiga i en rad olika event och diskuterar bland annat framtiden inom digitalisering och AI, hållbarhet inom byggbranschen och hur vi säkerställer jämställdhet när våra beslut flyttas till robotar. Välkommen att träffa oss och lyssna på följande event under Almedalen 2019:

Hur säkerställer vi rättvisa och jämställdhet när besluten flyttas till robotar?
Vi inleder veckan med vårt eget seminarium som i år handlar om hur man säkerställer rättvisa och jämställdhet då vi överlåter beslut och utveckling av samhällstjänster till ny teknik i allt större utsträckning. Vi lyfter frågeställningar som; vilka konsekvenser kan den utökade användningen av AI få på effekten av rättvisa och jämställdhet? Och hur ser det politiska ansvaret ut? Kan vi se nya möjligheter när den mänskliga faktorn minskar? Välkommen och lyssna på ett intressant seminarium tillsammans med oss!

Arrangör: Dagens Industri
Datum: 2 juli, 10.00–11.00
Plats: DI-scenen, Strandvägen 4

Medverkande:

  • Ishtar Touailat, AI- och innovationschef, Techbuddy
  • Fredrik Heintz, AI-forskare, Linköpings Universitet
  • Per Wallentin, Vd, Knowit
  • Andreas Aurelius, Enhetschef, Vinnova
  • Anna Felländer, Medgrundare, AI Sustainability Center
  • Pontus Herin, Journalist och moderator, Dagens industri

 

Kan vi klara oss utan digitaliseringen och AI?
Åsa Schwarz från Knowit, expert inom cybersäkerhet, deltar i Microsofts AI-seminarium. Efter olaga intrång under första halvan av 2018 har 3,3 miljarder personuppgifter läckts. 300 000 nya virus föds varje dygn på Internet och automatiserade tjänster för digital vandalism finns lättillgängliga. Hur kan smarta maskiner och AI utgöra ett stöd för säker digitalisering?

Arrangör: Microsoft AB
Datum: 2 juli, 14.45–15.30
Plats: Pickit, Södra kyrkogatan 3

 

Hur skapar vi en hållbar byggbransch? - vi tar vårt ansvar
Helena Tronner, VD Knowit Transformation Management, utbildad psykolog med lång erfarenhet från förändringsledning deltar i en paneldebatt arrangerad av Veidekke med temat ”Hur skapar vi en hållbar byggbransch?”

Frågeställningar som kommer tas upp är bland annat; Vad gör byggbranschen idag på inom social hållbarhet och hur kan det utvecklas vidare? Vilka är trenderna inom hållbarhet idag? Kan certifieringar och kunders önskemål påverka utvecklingen av hållbara projekt? Vad görs idag och hur bör vi ta oss an kommande utmaningar?

Arrangör: Veidekke Bygg Kommersiellt Mälardalen
Datum: 2 juli, 14.15–15.30
Plats: Spegelsalen, Clarion Hotel Wisby, Strandgatan 6

 

Rundabordsamtal med Knowits VD Per Wallentin
Onsdagen 3 juli bjuder Knowit in till lunch med spännande samtal för inbjudna deltagare där Knowits VD Per Wallentin kommer att leda diskussionen.

Arrangör: Knowit
Datum: 3 juli, 12.00–13.30
Plats: Tuppens krog

Vill du veta mer?
Christina Johansson
Head of Communications
Kontakta mig
Kontakta mig

Till toppen