Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

Knowit fördjupar partnerskap med The Financial Consulting Hub

Knowit och The Financial Consulting Hub (FCH) fördjupar sitt partnerskap i syfte att leverera tjänster i världsklass inom risk- och regelefterlevnad i komplexa tekniska miljöer.

Partnerskapet mellan Knowit och The Financial Consulting Hub får nu en mer strategisk och proaktiv karaktär. Satsningen innefattar gemensam leveransförmåga för att svara mot marknadens behov, där det idag inte finns några tydliga leverantörer med spetskompetens inom kombinationen teknik, risk och regelverk.

– Jag ser mycket fram emot att fördjupa vårt strategiska partnerskap med Knowit i syfte att leverera tjänster i världsklass inom risk- och regelefterlevnad i komplexa tekniska miljöer. Samarbetet säkerställer god kompetens liksom hög kapacitet att möta morgondagens utmaningar inom ett regulatoriskt landskap i ständig förändring, säger Peter Larsson CEO, The Financial Consulting Hub.

Trenden på marknaden är tydlig. Samtliga aktörer inom finansbranschen blir alltmer datadrivna och här har de traditionella rådgivarna inte hängt med, de håller sig fortfarande till standardlösningar. Tillsammans har Knowit och FCH ett starkt erbjudande och kan leverera de tekniskt komplexa implementationer som krävs för de robusta processer som kunden behöver.

– I FCH ser vi en partner där vi kan sammanföra vår tekniska kompetens från Knowit med den kompetens inom bank och finans som finns hos The Financial Consulting Hub. Tillsammans blir vi en perfekt partner för våra kunder och deras arbete för att leva upp till de krav som ställs på deras verksamhet, berättar Henrik Serlow vd, Knowit Solutions Datalytics AB.

Knowit och FCH har under en lång tid arbetat tillsammans. Flera gemensamma projekt har bland annat genomförts under 2021. Exempelvis åt Löf regionernas ömsesidiga försäkringsbolag (LÖF), en större nordisk bank samt Avida som erbjuder finansiella lösningar och tjänster i Sverige, Norge och Finland.

Mer om Financial Consulting Hub

The Financial Consulting Hub (FCH) grundades i Stockholm 2017 och är ett ledande konsultbolag inom risk och regelefterlevnad. Idag arbetar FCH med finansiella aktörer i alla segment, från Nordens största banker och försäkringsbolag till mindre aktörer som behöver tillgång till marknadsledande kompetens och ett komplett utbud av tjänster inom GRC (Governance, Risk and Compliance). Utöver sin egen konsultorganisation samlar FCH ytterligare omkring 60 av Nordens ledande och namnkunniga experter under sitt paraply, och tillsammans tar vi fram och levererar flexibla och skalbara lösningar till våra kunder.

Christina Johansson

Head of Communications