Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

Testit genom åren

Testit startade 2015 och har för varje år utvecklats för att hela tiden ligga i framkant och erbjuda aktuella teman inom testområdet.

Testit 2023

På Testit 2023 fick vi höra massor av inspirerande berättelser i enlighet med årets Storytellers-tema, och vi tog in lite extra storytelling genom att låta en illustratör avbilda några av sessionerna. Huib Schoots höll ett fantastiskt keynote-föredrag om testrapportering och berättandets konst, Elin Perttu var värd för en kreativ och djupgående ledarskaps-workshop, Ulla-Karin Barrett gav oss en episk inblick på det förflutna, nuet och framtiden på temat digital inklusivitet och Indranil Sinha gav en bra demo på två framgångsrika automationsprojekt från hans företag. Och vi tror inte att vi någonsin har relaterat, eller skrattat så mycket som vi gjorde under Anssi Lehteläs föredrag Try not to laugh – a tester's fail compilation. Allt detta, och mycket mer från våra talare och deltagare, gjorde Testit 2023 till en fantastisk dag!


 

Testit 2022

Under Testit 2022 slog vi rekord i antal deltagare som deltog i konferensen! Med temat IT-säkerhet lockade vi besökare från 8 olika länder till Malmö. Det blev en intensiv dag på Comfort Hotel, med sessioner från bland annat Christoffer Jerkeby, Åsa Schwarz, David Jacoby och Vivien Ibironke Ibiyemi. Dessutom gästades Testit av Bas Dijkstra, som både höll i flera sessioner och erbjöd en extra workshop dagen innan konferensen. 


 

Testit 2021

Efter att ha ställt in förra årets konferens var vi så glada över att vara tillbaka med Testit 2021. På grund av Covid sköt vi upp konferensen till november och vidtog åtgärder för att kunna genomföra den på ett säkert sätt. Trots allt lyckades vi genomföra en fantastisk konferens med det passande temat ReConnect. Vi var på mysiga Sankt Gertrud i Malmö. Dagen var fullspäckad med intressanta sessioner från lokala talare som Maria Kedemo, Jimmy Dahlqvist och Fredrik Scheja. Vi bjöd även in fantastiska Huib Schoots som höll flera sessioner. Ämnena sträckte sig från DevOps till Storytelling! Vi introducerade också en helt ny sessionstyp för Testit - En panelsession, där flera av talarna på konferensen deltog.


 


Testit 2020

Testit 2020

Testit 2019

Testit 2019

Testit 2020

Precis som många andra evenemang och aktiviteter under detta år kunde vi inte geonmföra vår konferens. Säkerheten för våra deltagare är vår högsta prioritet, så vi tog det svåra men nödvändiga beslutet tidigt att ställa in Testit 2020. 


 

Testit 2019

Vi strävar efter att göra varenda konferens speciell, men år 2019 slog vi på extra stort. Ett fantastiskt utbud av det bästa av både lokala och internationella talare, stora giveaways, ett extravagant mingel - givetvis med skål i bubbel för att fira femårsjubileet - och så mycket mer. Temat för året var passande nog framtiden och våra sessioner omfattade spännande ämnen om allt från hur man testar och lär sig effektivt, till machine learning, säkerhet och AI. 


 

Testit 2018

Konferensen växte och vi flyttade till nya konferenslokaler och ett fantastiskt läge i Malmö börshus. 

Årets tema var icke-funktionella krav, "Illities", och vi fick utforska icke-funktionell testning med intressanta sessioner som innehöll allt från test av en flygplats till spännande inspelning av kvalitetssäkring i DevOps.


 

Testit 2017

Med två olika spår på tema "Automation och Creative Testing", erbjöd Testit 2017 något för alla. Konferensen bjöd på uppskattade sessioner med några av de bästa lokala talarna.

Keynote speaker var Katriina Valli, RPA-evangelist och Jurgen Appelo, författare och talare inom området ledarskap och kreativa organisationer.


 

Testit 2015

Testit 2015

Testit 2016

Testit 2016

Testit 2016

Med fantastisk respons från föregående års konferens startade vi planeringen av 2016. Testit var här för att stanna!

Årets tema var testhantering där testledare med både kort och lång erfarenhet delade med sig av nycklar till framgång och lärdomar av misslyckanden.


 

Testit 2015

Testit startade med en önskan att vårda den otroliga testgemenskapen i södra Sverige. Den första konferensen hölls i Media Evolution City i centrala Malmö.

Temat var säkerhet och responsen var fantastisk, bland annat från några av de största experterna inom området. Det var stort att se konferensen förverkligas tillsammans med alla deltagare!