Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

Utsedd till en av Norges främsta kvinnor inom techbranschen

Marianne Jacobsen, vd Knowit Experience i Bergen, har blivit utsedd till en av Norges 50 främsta kvinnor inom techbranschen 2021. Det är andra året i rad som Knowit har en kvinna med på listan. 2020 fanns Ina Espås, Knowit Consulting Bergen med.

För femte året i rad delar Abelia och ODA-Nettverk ut utmärkelsen "Norges 50 främsta kvinnor inom techbranschen". Syftet med priset är att lyfta fram talanger och förebilder som kan inspirera fler kvinnor att vilja jobba med teknologi och ledarskap.

Marianne Jacobsen, vd Knowit Experience i Bergen, är en av kvinnorna som fick motta den fina utmärkelsen 8 mars.

– Det känns fantastiskt kul att få ta emot den här utmärkelsen! Att främja förebilder är ett viktigt arbete för att inspirera fler människor att ta steget till teknik. Om du vill arbeta med strategi, förändring och innovation är teknik otroligt relevant, säger Marianne.

Vidare poängterar hon om vikten av att investera i mångfald är oerhört viktigt.

– Vi vet att mångfald stärker innovation och ekonomiska resultat. Jag har arbetat i branschen före och efter att fokus på kvinnors möjligheter höjdes. Förändringen under de senaste åren har varit stor. Vi är inte vid mållinjen, men det här arbetet fortsätter, säger Marianne.

Läs mer om utmärkelsen och samtliga vinnare här.

Christina Johansson

Head of Communications