Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

Per Wallentin ny styrelseledamot för IT&Telekomföretagen

Per Wallentin, vd och koncernchef på Knowit, valdes nyligen in i styrelsen för branschorganisationen IT&Telekomföretagen. Organisationen har 1 300 medlemmar och är tillsammans arbetsgivare för 100 000 medarbetare i Sverige.

IT&Telekomföretagen finns till för att stötta medlemsföretagen i olika utmaningar, bland annat med inriktning mot att stärka och främja svensk digital innovation, säkra tillräcklig kompetens och kunskap för den fortsatta digitaliseringen av Sverige samt arbeta för digital säkerhet.

– Som styrelseledamot blir det både kul och stimulerande att få vara och verka i nya sammanhang, och styrelsearbetet handlar ju om att lyfta blicken från företagsnivå till branschnivå. Det blir spännande och intressant att arbeta för hela branschen och därmed också samhällets utveckling, säger Per i en intervju med IT&Telekomföretagen.

På frågan om vad han tror att han kan bidra med till styrelsen svarar han:

– Jag tror att min kunskap om hur man bäst kombinerar de mänskliga aspekterna med teknik kan vara värdefull. Vi arbetar mycket med det på Knowit. Oftast utgör inte tekniken den största utmaningen med att driva IT-projekt eller utveckling, utan hur vi människor fungerar. Ska vi öka innovationskraften i hela näringslivet, där vår bransch kan vara en katalysator, måste vi med hjälp av tekniken skapa förutsättningar för människor att kunna vara innovativa. Det hoppas jag kunna bidra lite extra med. Sedan har jag ett stort samhällsintresse som jag tror är viktigt att ha eftersom vår bransch har en så stor påverkan på människors vardag.

Läs hela intervjun med Per här.

Christina Johansson

Head of Communications