Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

PRESSMEDDELANDE

Ny affärsområdeschef till Knowits koncernledning

REGULATORISKA

Lennart Waldenström tillträder den 21 augusti rollen som affärsområdeschef för Knowit Connectivity. Affärsområdet Connectivity levererar högteknologisk mjukvaruutveckling och inbyggda system till kunder inom exempelvis telekom och fordonsindustri.

Lennart Waldenström är teknologie magister och kommer närmast från AFRY där han haft flera ledande roller sedan 2017, senast som VP Head of Sales & Business Development, Industrial & Digital Solutions Division. Lennart kommer i sin roll som affärsområdeschef för Knowit Connectivity även att ingå i Knowits koncernledning.

Affärsområdet Connectivity bildades efter samgåendet med Cybercom 2021 och har breddat Knowits erbjudande och specialistkompetens inom flera områden, som inbyggda systemlösningar, molntjänster, 5G-teknik och cybersäkerhet. Efterfrågan inom dessa områden har varit god och affärsområdet har haft en stabil tillväxt under året.

– Jag är mycket glad över att vi lyckats rekrytera Lennart till Knowit. Lennart kommer att bidra med bred erfarenhet och kompetens till såväl affärsområde Connectivity som till Knowits koncernledning. Knowit Connectivity har ett starkt kunderbjudande och potential för fortsatt tillväxt och utveckling och jag ser fram emot att arbeta vidare på den resan tillsammans med Lennart, säger Per Wallentin, koncernchef Knowit AB.

Knowit Connectivity har idag cirka 750 medarbetare i Norden, Polen samt en mindre verksamhet i Tyskland. Affärsområdets kunder återfinns främst inom telekom- fordon- och tillverkande industri och levererar även tjänster till den svenska Försvarsmakten.

– Jag ser verkligen fram emot att bli en del av Knowits fortsatta satsning inom områden där jag har både ett starkt intresse och lång erfarenhet. Jag hoppas kunna bidra med ett stort kundfokus, men också till att fortsätta utveckla Knowit Connectivity som en attraktiv arbetsplats för medarbetare som vill bidra till Knowits vision, att skapa ett hållbart och mänskligt samhälle, säger Lennart Waldenström, affärsområdeschef Knowit Connectivity.