Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

PRESSMEDDELANDE

Knowits algoritm för ansiktsigenkänning delad vinnare i SAS® Hackathon

ICKE REGULATORISKA

Ett nordiskt team från Knowit fick ta emot ett delat första pris i Nordic Hack SAS Viya tävling, i Oslo. Uppdraget var att utnyttja möjligheterna att skapa en algoritm baserad på data, analys och den senaste teknologin från SAS Viya®. Teamet från Knowit tog hem vinsten med en app för ansiktsigenkänning som kan hjälpa familjer på flykt att hitta och identifiera saknade familjemedlemmar.

Tävlingen arrangerades i ett samarbete mellan SAS Institute, Microsoft Azure, Intel och Esri. 11 nordiska team från SAS samarbetspartners deltog.  

– SAS Nordic Hackaton initiativet är så mycket mer än en tävling. Det handlar lika mycket om nya arbetssätt och samarbete i teamen. De två vinnande bidragen visar på hög kompetens och kreativitet i användningen av SAS avancerade analysverktyg genom hela arbetsprocessen. Båda teamen har också utforskat nya användningsområden och tillämpningar inom AI, säger Einar Halvorsen, SAS Nordic director, Alliances and Channels.

– Som förra årets vinnare visste vi att det skulle krävas ett hängivet engagemang där vi gick ”all in” för att ha möjlighet att vinna även i år. Kombinationen av att utnyttja innovativ teknologi och använda data för ett gott ändamål har engagerat vårt nordiska team och lett fram till en lösning som vi är mycket stolta över. Det är en fantastisk känsla när hårt arbete ger resultat. Flera organisationer som arbetar med människor på flykt har redan visat intresse för projektet, och vår ambition är att den här lösningen så småningom även ska användas i verkliga case, säger Ingvar Larsson, CEO Knowit Decision i Oslo.

Det vinnande bidraget finns här

Christina Johansson

Head of Communications