Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

Knowit vinner pris för jämställdhetsarbete

När stiftelsen Allbright delar ut det årliga priset till börsnoterade företag som aktivt arbetar med jämställdhetsfrågor står det klart att Knowit är bäst av alla svenska bolag.

Redan 2018 var Knowit med i toppstriden och delade då en andraplats med bioteknikföretaget Bioarctic. Omsorgsbolaget Humana tog då för andra året i rad hem topplaceringen.

Så har Knowit gjort för att öka jämställdheten

Som ett led i jämställdhetsarbetet på Knowit har vi bland annat arbetat med genusmedveten rekrytering och ett internt utvecklingsprogram – för att behålla, stärka och utveckla kvinnor.

Sedan förra årets andraplats tar vi nu klivet upp och kniper guldet vilket innebär att vi numera är det mest jämställda börsnoterade bolaget på den svenska marknaden.

– Det här är resultatet av ett medvetet, långsiktigt och fokuserat arbete kring jämställdhetsfrågor, vilket är fantastiskt kul – och otroligt viktigt. Nu fortsätter vi vår väg framåt mot en än mer inkluderande företagskultur på Knowit, säger vd och koncernchef Per Wallentin.

Juryns motivering till vinsten lyder:

”Årets vinnare har förstått att jämställdhet är en affärsstrategisk fråga. Juryn imponeras av det genuina engagemang som genomsyrar bolaget. De har lyckats med det svåra konststycket att implementera jämställdhetsarbetet genom hela organisationen – med vd i spetsen. Årets pristagare har gjort en imponerande resa, men nöjer sig inte med att endast jobba internt. Bolaget delar frikostigt med sig av sitt framgångsrecept – och är transparenta med de misstag de själva gjort längs vägen. Policys, riktlinjer och processer är alla utformade med utgångspunkt i forskning och deras jämställdhetsarbete har därmed gett tydliga resultat. Vi kan inte annat än gratulera årets vinnare: Knowit!”

Läs mer om priset i Dagens industri

Christina Johansson

Head of Communications