Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

Knowit väljer Mambus molnbaserade bankplattform för att möta morgondagens bankkunder

Dploy från Knowit och fintechbolaget Mambu inleder samarbete kring en SaaS plattform för att erbjuda ett komplett utbud av bank- och finanstjänster åt traditionella finansinstitut och digitala utmanare i Norden.

– Vårt samarbete med Mambu innebär att banker nu kan utforska effekten och potentialen med molnteknik och kontinuerligt göra förbättringar som kan hjälpa dem att förbli konkurrenskraftiga och beredda på en marknad och användarupplevelse i konstant förändring, säger Rolf Kleppestø, CTO på Knowit Dploy.

Dploy är en användarvänlig plattform för att automatisera behandlingen av låneansökningar. Genom att ansluta Dploy-lösningen med Mambus SaaS bankserviceplattform på molnet, får kunden en helt ny digital bankupplevelse anpassad efter deras vardag och behov. Kunden kommer att ha möjlighet att få både frontend- och corelösningar som går lätt att konfigurera, är snabba att implementera och är säkra.

– Detta samarbete kommer vid en tidpunkt som är spännande för bankbranschen då flexibilitet blir en central aspekt för alla bankers framgång. I samarbete med Knowit, kan Mambu erbjuda Dploy den teknik som krävs för att strömlinjeforma kundens resa och förbättra användarupplevelsen, säger Bent Winkel, Mambus Verkställande direktör för Norden.

Covid-19 har accelererat behovet av en digital transformation inom finansbranschen och vikten av att leverera enastående erfarenheter till slutanvändare; ett problem som denna lösning kan bidra till att lösa.

Den molnbaserade plattformen erbjuder finansinstitut möjlighet att både strömlinjeforma och automatisera kundens resa samt korta tiden till marknad för nya produkter, utan att göra avkall på kundupplevelsen. Det blir dessutom lättare än någonsin att leverera centrala banktjänster och integrera nya tjänster som gynnar slutanvändarna.

 

Christina Johansson

Head of Communications