Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

PRESSMEDDELANDE

Knowit utvecklar nytt visumsystem för finska Utrikesministeriet

ICKE REGULATORISKA

Knowit har vunnit uppdraget att bli leverantör av finska Utrikesministeriets nya visumsystem. Knowit kommer att vara leverantör tillsammans med Gofore och värdet på projektet är uppskattat till 70 miljoner Euro över en period om sju år.

Utvecklingsprojektet omfattar systemutveckling, underhåll, support och drifttjänster samt eventuell överföring av systemet till en molnplattform.

– Vi är mycket stolta över att ha vunnit uppdraget för Utrikesministeriet och möjligheten att delta i utvecklingen av system som har stor betydelse för hela Finland tillsammans med vår långsiktiga partner Gofore. Projektet är en viktig del av samhällsutvecklingen och ligger väl i linje med vår vision om att bidra till ett hållbart och mänskligt samhälle genom digitalisering och innovation, säger Tapio Koivisto, VD Knowit Solutions Oy.

Knowit deltog i anbudsprocessen för ramavtalet tillsammans med Gofore. Gofore fungerar som Knowits resursunderleverantör i projektet.

Visumsystemet är ett kritiskt och centralt system för Finland som stat, och utvecklingen av den nya plattformen skapar förutsättningar för exempelvis en mer effektiv process för arbetsrelaterad invandring.