Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

Knowit startar en insamling till Ukraina via UNHCR

Vi startar en insamling för att stötta Ukraina via UNHCR där våra kollegor, kunder, partners och vänner kan bidra till arbetet som pågår i krisen. Vi börjar insamlingen med att donera 500 000 SEK.

Situationen i Ukraina lämnar ingen oberörd. Vi tänker på alla som befinner sig i krisens centrum och vill visa vårt stöd för folket, partners och externa kollegor i Ukraina. Enligt UNHCR är nu 1 miljon människor på flykt undan kriget och fler människor väntas fly. UNHCR leder och koordinerar arbetet med att ge människor skydd, tak över huvudet och nödhjälp. Vi väljer som nyckelpartner att stötta deras arbete ytterligare genom att starta en insamling där kollegor, kunder, partners och vänner också kan bidra.  

Insamlingen är öppen under mars månad och under denna period stöttar också Akelius Foundation UNHCR genom att dubbla alla insättningar som genomförs till UNHCR Sverige. Från Knowit gör vi en första donation om 500 000 SEK.

- Vi ser ett stort engagemang hos alla våra kollegor där en rad olika initiativ startats lokalt för att stötta Ukraina. Med den här insamlingen vill vi också ge möjlighet att bidra gemensamt till UNHCR och de ukrainska medborgare som just nu flyr. Vi står bakom FN i arbetet med fredliga, rättvisa och inkluderande samhällen, säger Per Wallentin, CEO Knowit.  

Bidra till vår insamling och det arbete som UNHCR genomför, tillsammans gör vi skillnad!  

Christina Johansson

Head of Communications