Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

ARTIKEL

Knowit satsar på banksystem i Sverige: "Vi har ambition att nå en omsättning på 100 miljoner kronor inom de närmaste tre åren”

Vår fintech-lösning Dploy, är en användarvänlig och modulär plattform för automatisering av onboarding- och upprätthållningsprocesser. Nu vill vi lansera den på en europeisk marknad - och anställer 50 personer i Stockholm.

Torbjörn Köhler och Jan Georg Lehmann, Knowit.

Knowit vill vidareetableras i Europa med den norskutvecklade kreditplattformen Dploy, och Stockholm kommer att fungera som hub för den nya satsningen. Jan Georg Lehmann, Kommersiell Direktör på Knowit Financial Solutions, beskriver våra stora tillväxtambitioner:  

Vårt mål är att nå en omsättning på 100 miljoner kronor inom de närmaste tre åren. Tillsammans med partners som Mambu är jag övertygad om att vi går en spännande tid till mötes


Jan Georg Lehmann, Kommersiell Direktör

Knowit Financial Solutions

Mambu är en holländsk leverantör av kärnbankstjänster. Knowit finns i flera länder, men vår lösning för lån och kredit har hittills endast levererats från Norge.  

Varför investerar vi inte från Norge?  

"Vi anser att den svenska marknaden har större potential, bank- och finanssektorn har kommit längre inom digitalisering och är mer modern. Dessutom ser vi att det finns en stor kompetens hos potentiella medarbetare. Samtidigt domineras Norge av ett fåtal enskilda aktörer och koncerner", svarar Lehmann.  

Knowit levererar Dploy till bland annat DNB, BN Bank, Santander, BMW Finance, Mercedes Finance och VW Finance.  

Torbjörn Köhler kommer att leda satsningen i Sverige samt Europa och kommer närmast från banksystemleverantören Finastra. Där var han Regional Försäljningschef för Norden, Tyskland, Österrike, Schweiz, Italien och Grekland. Dessförinnan var han Försäljningsdirektör på CGI och Tietoevry. Med sina 20 års erfarenhet från finansbranschen och finansiella institutioner runt om i världen kommer han att vara ett enastående tillskott till denna internationella satsning.  

Knowit fortsätter att rekrytera i Stockholm och planerar att anställa 50 personer till bank- och finanssektorn inom tre år. Vill du bli en av dem? Torbjörn kliver på sin roll inom kort, tills dess är du välkommen med din spontanansökan till Jan Georg Lehmann.  

Jan-Georg Lehmann

CCO

Knowit Financial Solutions