Hoppa till huvudinnehåll
Till startsidan på Knowit

NYHET

Knowit i topp fem bland hållbara vinnaraktier

När Dagens industri utser nio hållbara aktier placerar sig Knowit bland topp fem. Vi platsar på listan för att vi kontinuerligt och engagerat arbetar med bland annat hållbarhet, jämställdhetsfrågor, är lönsamma och ger utdelning.

Di har valt ut nio bolag som inte bara möter de traditionella kraven på lönsamhet och avkastning, utan även gör bra ifrån sig när det gäller arbetet med miljöfrågor, socialt ansvarstagande och ägarstyrning. Knowit är även ett av två bolag som har flest andel kvinnor i styrelsen (43 procent) av alla på listan.

Så här skriver Di i sin motivering till varför Knowit hamnar på plats fem:

It-konsulten Knowit levererar tjänster inom bland annat digital marknadsföring, molnbaserade lösningar och it-strategier. Offentliga sektor är största kundgruppen med 36 procent av intäkterna, bland annat har Knowit utvecklat den nyligen lanserade 112-appen till SOS Alarm som är tänkt att öka tryggheten i samhället. Hållbarhet påverkar bolaget i flera dimensioner, från kundkrav till att kunna rekrytera unga medvetna konsulter. Det är också en del av affärsmodellen. Förra året var första med ett separat klimatbokslut och målet är att Knowit framgent ska bli klimatneutrala. 

It-konsulter har gått bättre än börsen som helhet både på fem och tio års sikt, och Knowit tillhör de bästa. Vi tror att bolaget kan fortsätta växa och även krama ut lite bättre lönsamhet framöver. Aktien handlas i dag till 12,5 gånger vår vinstprognos för innevarande år och p/e 12 för nästa år. Det är inte särskilt utmanande, särskilt med tanke på att andelen kunder i offentlig sektor innebär visst skydd mot svagare konjunktur.

Här kan du läsa hela artikeln i Dagens industri. (Bakom betalvägg)

Christina Johansson

Head of Communications